Inundacions a Tarragona

Imatges i vídeos: Les tempestes deixen greus inundacions i destrosses a Tarragona

Els aiguats han escombrat les comarques tarragonines durant aquest divendres a la tarda

El Camp de Tarragona s'ha vist afectat aquesta tarda de divendres per una monumental tempesta que ha deixat al seu pas inundacions, talls de llum i la suspensió d'actes festius de Santa Tecla a Tarragona i la Misericòrdia a Reus. Llamps, trons i pluja ha afectat des de primera hora de la tarda diversos municipis, que han activat els seus plans d'emergència contra les inundacions.

En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat han informat que fins a les sis de la tarda havien rebut més de 140 avisos a la Regió d'Emergències de Tarragona arran de la tempesta. Els municipis més afectats pels incidents i inundacions, fins a aquell moment, han estat el Catllar (5), Tarragona (10) i Reus (8). La carretera N-340 al seu pas per Vila-seva s'ha tallat per inundacions, mentre que el trànsit en altres vies també s'ha vist afectat.

Les tempestes, però, han anat a més i han deixat greus inundacions i destrosses a Tarragona, especialment a la zona del barri del Serrallo i a l'Arrabassada.

Santa Tecla, suspesa

La ciutat de Tarragona s'ha endut una de les pitjors parts en aquest episodi de pluges. El diluvi ha deixat imatges esfereïdores, com inundacions a l'hospital de Santa Tecla, la cancel·lació de tots els actes programats per la festa major, barris totalment inundats, una platja de l'Arrabassada destrossada pels aiguats,... A les xarxes els vídeos i les fotos han estat una constant.

També s'han vist imatges curioses, com una mànega al front marítim tarragoní o un home que ha aprofitat l'aigua que queia de la Catedral de Tarragona per dutxar-se.

La pluja, acompanyada de tempesta, ha caigut amb força, provocant inundacions en molts municipis i també talls de llum, puntuals en alguns casos, però més llargs en el temps en d'altres. En aquest sentit, Tarragona, Reus o Constantí han estat dels municipis més afectats per l'aiguat. A la ciutat de Reus, es fregaven els 100 litres per metre quadrat, que han inundat carrers i accessos.

Inundacions en diverses ciutats i pobles

Una de les afectacions a la capital del Baix Camp, a banda de la suspensió del Seguici Petit de les festes de Misericòrdia, ha estat al Col·legi Francès, on els pares no han pogut accedir a recollir els seus fills i filles, ja que la pluja ha inundat els accessos al centre educatiu. També a Constantí s'han recollit més de 70 litres per metre quadrats, dels quals gairebé 40 en només mitja hora.

A Tarragona, la pluja, que aquest migdia havia obligat a suspendre la diada castellera de Santa Tecla, ha provocat inundacions en diversos punts de la ciutat, especialment a la Par Baixa de la ciutat, on els carrers semblaven rius.

L'avís per acumulació de pluja del Meteocat a les comarques de tarragonines es mantindrà en alerta groga fins a les sis de la matinada d'aquest dissabte, amb previsió d'abundants pluges i tempestes durant la nit.