Imatge d'un camp d'avellaners del Camp de Tarragona inundat a causa de les tempestes

Les tempestes danyen els conreus d'avellana, vinya i horta al Camp de Tarragona

Unió de Pagesos demana al Departament d'Acció Climàtica una valoració ràpida dels danys i indemnitzacions justes per a la pagesia afectada

Unió de Pagesos (UP) ha alertat que les tempestes d'aquest dimarts i dimecres han afectat camps d'avellana, vinya i horta a les comarques del Camp de Tarragona, provocant danys sobretot a la zona de Reus, la Selva del Camp, el Morell, Constantí, Vilallonga del Camp i la Pobla de Mafumet, així com en conreus la comarca lleidatana del Segrià.

En un comunicat, el sindicat agrari ha sol·licitat al Departament d'Acció Climàtica una valoració ràpida dels danys i indemnitzacions justes per a la pagesia afectada. Així mateix, Unió de Pagesos també ha demanat  l'aplicació d'altres mesures, com l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.

UP també ha reclamat a l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) perquè mantingui en condicions òptimes les rieres, ja que durant els últims episodis de tempestes s'han produït inundacions que, com en el cas de les avellanes, han afectat diverses zones agrícoles. 

L'aigua es va emportar les avellanes que estaven a terra

El sindicat agrari ha explicat que les inundacions que es van produir arran dels forts xàfecs es van emportar les avellanes que estaven a terra. En aquest sentit, els pagesos que no havien iniciat la recollida podrien perdre tota la producció. La pedregada, que anava barrejada amb l'aigua, també va afectar la vinya dels municipis de la Pobla de Montornès i Torredembarra, al Tarragonès, i altres del Baix Penedès.

Així mateix, alguns conreus d'horta a l'aire lliure del Baix Penedès han perdut tota la verdura, com alguns camps d'enciams que es cultiven per a la campanya de tardor-hivern.