Un arbre tombat sobre un cotxe durant un temporal de vent a Cambrils el 22 de gener del 2021

El temporal Hortense colpeja les comarques de Tarragona: 62 avisos pel fort vent

Al Camp de Tarragona s'han fet 56 avisos i a les Terres de l'Ebre 6

Protecció Civil ha tancat l'alerta del pla Ventcat  desprès que hagin remès les fortes ventades que durant bona part del dia han assolat Catalunya. El pla queda en situació de prealerta perquè es preveu que el vent bufi fort fins demà al migdia al litoral central. Al llarg de la jornada s'han registrat ventades de fins a 116 quilòmetres per hora. El telèfon d'emergències ha re ut 854 trucades per 665 incidències relacionades amb el vent. De la seva banda, els Bombers  han rebut 675 avisos, la majoria per arbres i branques caigudes o amb perill de caure. Alguns han caigut sobre vehicles aparcats, però cap persona ha resultat ferida, segons informa el cos d'emergències. La major part dels avisos han tingut lloc a l'àrea metropolitana.

En concret, la Regió d'Emergències Metropolitana Nord ha registrat 377 avisos, per 129 de la Sud. A la regió de Tarragona  n'hi ha hagut 56, a la de Lleida 47, a la Centre 46, a la de Girona 14 i a la de les Terres de l'Ebre 6.

D'altra banda, els Bombers de Barcelona han fet 178 serveis relacionats amb el vent, bàsicament per la caiguda de branques i d'elements de façana. El Pla d'Actuació Municipal de l'Ajuntament de Barcelona per ventades també s'ha desactivat, en aquest cas a dos quarts de vuit del vespre, igualment per la remissió de l'episodi. Els parcs de la ciutat obriran demà en l'horari habitual.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 3 persones per incidències relacionades amb el vent. Dues d'aquestes, en estat lleu, han estat traslladades a l'Hospital del Mar i al de Sant Pau. La tercera, en estat molt lleu, ha estat donada d'alta al mateix lloc de l'incident.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha registrat ratxes de vent destacades a Montserrat -Sant Dimes (116,3 quilòmetres per hora), Terrassa (114,8), Montsec d'Ares (117), Cervera (107,6), Alguaire (107,6), el Perelló (107,3) i Ulldemolins (106,9).

20 actuacions pel vent a Reus

Durant l'episodi de vent que està sacsejant el territori, a la ciutat de Reus  s'han fet una vintena de sortides per incidències causades pel fort vent, segons informa la Guàrdia Urbana de Reus. La majoria d'incidents han estat per la caiguda d'arbres i branques, així com contenidors desplaçats per la força del vent.