La delegada del Govern, Teresa Pallarès, durant una roda de premsa

Teresa Pallarès treu pit del primer any de Govern al Camp de Tarragona

La delegada del Govern destaca la feina feta, desencallant algunes reivindicacions històriques, tot i haver abordat la Covid-19 i la guerra d'Ucraïna

La delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, ha fet balanç del primer any de legislatura al Camp de Tarragona —va ser nomenada el 15 de juny de 2021—, que, segons ha dit, ha estat marcat per la gestió de la pandèmia de la Covid-19 i la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

En aquest sentit, Pallarès ha recordat les actuacions executades per pal·liar els efectes del coronavirus, tant en l'àmbit sanitari, amb les campanyes de vacunació, les mesures de contenció i la gestió del dia a dia, com en l'econòmic, amb ajudes als sectors que han estat més castigats per la pandèmia.

Pel que fa a l'esclat de la guerra a Ucraïna, Pallarès ha manifestat que ha suposat l'arribada de 3.000 refugiats al Camp de Tarragona, que han estat allotjats a casa nostra en col·laboració amb el món local.

El 2022, l'any dels grans projectes

La delegada del Govern ha definit el 2022 com l'any dels grans projectes al Camp de Tarragona, destacant que el passat mes de gener es van  iniciar les obres de canalització del barranc de Barenys a Salou. Els treballs, finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), estaran enllestits durant l'estiu del 2023, després d'una inversió de 17 milions d'euros.

Així mateix, Pallarès també ha posat sobre la taula la licitació de la redacció del primer tram del tramvia del Camp de Tarragona, entre Cambrils i Vila-seca. En l'àmbit de la mobilitat, també ha destacat els treballs per a la redacció Pla director de Mobilitat al Camp de Tarragona que definirà les estratègies de mobilitat de les sis comarques i que es preveu estigui enllestit a finals de l’any 2023.

La ciutat de Tarragona deixa de ser la gran oblidada

Teresa Pallarès ha destacat en el seu balanç que el Govern ha aconseguit desencallar projectes clau a la ciutat de Tarragona, com el Fòrum Judicial i la Ciutat del Repòs, que ja tenen finançament compromès. Alhora també ha recordat que han començat les obres del nou Hospital Joan XXIII i que fa poques setmanes es va inaugurar la primera fase de la nova UCI, en què s'han invertit 5,8 milions d'euros.

Durant aquest primer any de legislatura també s'ha completat el traspàs del Palau d’Esports a l’Ajuntament de Tarragona, quatre anys després de la celebració dels Jocs Mediterranis. Així mateix, a la capital tarragonina continuen les obres del nou centre obert, que s'inaugurarà a finals d'aquest mateix any.

La seguretat química

Pallarès ha explicat que la implementació del Plaseqta segueix el seu calendari i que ja han començat les campanyes informatives per incrementar la conscienciació a la població. En matèria de seguretat química, està prevista la instal·lació de més alarmes i sensors, així com la realització d’un simulacre amb confinament real durant la tardor.

Una altra de les fites aconseguides és la posada en marxa d'una nova unitat especialitzada en risc químic del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que té com a objectiu donar resposta a les emergències químiques que s’originin a les comarques del Camp de Tarragona.

La milionària inversió sud-coreana a Mont-roig del Camp

La delegada ha subratllat també la importància de la inversió estratègica de l’empresa sud-coreana Iljin a Mont-roig del Camp, anunciada fa algunes setmanes i que ha comptat amb la intervenció del Govern de la Generalitat. Pallarès ha recordat que seran uns 600 milions d'euros en una planta que fabricarà components per a bateries.

En aquest sentit, es preveu que la fàbrica, que generarà uns 500 llocs de treball, obri portes l'any 2024 en unes instal·lacions de 30.000 metres quadrats.