Aula experimental del CAT

Tornen les visites a la planta potabilitzadora del CAT

Les escoles i instituts ja poden sol·licitar una visita a l’estació de tractament d’aigua potable que el Consorci d’Aigües de Tarragona té a l’Ampolla

Aquest curs 2022-23 els grups escolars que ho desitgin poden tornar a visitar les instal·lacions del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) a l’Ampolla, després d'una aturada en les visites a causa de la pandèmia de la Covid-19. Aquesta visita escolar guiada a l'ETAP de l'Ampolla és gratuïta i es recomana pels alumnes a partir de 4t de primària.

Les visites tenen una durada aproximada de dues hores i mitja i es tracta d’una jornada enfocada a comprendre el cicle urbà de l’aigua. Alhora es busca conscienciar sobre l’ús responsable d’un bé escàs. Els alumnes que visitin la planta de tractament d’aigua potable a l’Ampolla podran conèixer de primera mà les diverses fases del procés de potabilització i la tasca del CAT al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.

La gran novetat: un espai museístic

Una de les novetats d'aquest curs és la incorporació a la visita d'un espai museístic en el qual hi ha inclosos peces i elements històrics vinculats a tots els àmbits de treball del CAT. El recorregut permet conèixer millor la història de l’entitat des de l’any 1989, quan va entrar en funcionament. Tot plegat, permetrà una major comprensió i conscienciació dels visitants, la majoria d’ells, escolars.

Per concertar una visita a les instal·lacions de l'ETAP de l'Ampolla cal emplenar un formulari a través de la pàgina web del CAT. En aquest sentit, cal destacar que tal com passava en cursos anteriors, els grups escolars podran optar a una ajuda per al transport.