Tractorada d'Unió de Pagesos

Els pagesos, en peu de guerra: Tractorada a Tarragona per la crisi de preus

Unió de Pagesos ha anunciat mobilitzacions davant la crisi de preus al camp i la «inacció» dels governs

El sindicat Unió de Pagesos ha iniciat una campanya de mobilitzacions per denunciar l'empitjorament de les condicions de treball al camp i l'estancament de les polítiques adreçades a la pagesia.

Una denúncia per l'augment dels costos de producció i els baixos preus que s'estan pagant pels seus productes. En els últims 20 anys, ha desaparegut el 40% de pagesos i ramaders de Catalunya, segons Unió de Pagesos.

Una campanya que porta el lema 'La pagesia diu prou!' i ha mobilitzat tractors arreu del territori. Amb aquesta acció, el sindicat ha criticat la «inacció» dels governs català i espanyol.

Tractorada a Tarragona

Aquest 3 de març han començat les tractorades i concentracions a les seus del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural d'arreu del territori. A Tarragona s'han apropat uns 250 pagesos amb els seus tractors per participar en la mobilització.

Tots ells s'han concentrat a la plaça Imperial Tarraco i des d'aquest punt, han anat per la Rambla Nova per finalitzar la mobilització a la seu del departament, a l'avinguda de Països Catalans.

També hi ha hagut concentracions a Reus, davant del sindicat d'Unió de Pagesos; a Valls, al passeig President Tarradellas; al Morell, a la gasolinera Petronor; i a bàscula de Perafort. Diferents concentracions al Camp per acabar a Tarragona.

A les Terres de l'Ebre també hi ha hagut una concentració a Tortosa. Els tractors han anat fins als Serveis Territorials del Departament, situats a la plaça de Gerard Vergés de la capital del Baix Ebre.

També hi ha una programació el 15 de març per manifestar-se davant la seu del Ministeri d'Agricultura, a Madrid. A més, s'han programat concentracions el 26 de març davant de centres de gran distribució per reclamar uns preus justos.
 

Aboquen fem a Lleida

Unió de Pagesos ha abocat adobs orgànics a l'entrada dels serveis territorials del Departament d'Acció Climàtica a Lleida. Ho ha fet en el marc de les mobilitzacions que ha dut a terme aquest dijous en diferents punts del país per denunciar l'empitjorament de les condicions de treball al camp i criticar la «inacció» dels governs català i espanyol.

L'organització agrària exigeix polítiques que garanteixin uns preus justos als productors, mesures per pal·liar l'encariment dels costos de producció, preservar l'espai agrari, compensacions pels danys de la fauna salvatge i modificar el Pla estratègic de la PAC a l'Estat, entre altres reivindicacions.

Representants d'UP han estat rebuts pel delegat de la conselleria a Lleida, Ferran de Noguera.