Imatge d'un vaixell de contenidors al Moll de Cantàbria del Port de Tarragona

El tràfic marítim del Port de Tarragona continua creixent: entre els millors del país

Els tràfics marítims al Port de Tarragona s’incrementen un 7,1% respecte al maig de l’any anterior

El tràfic marítim del Port de Tarragona segueix amb la tendència a l'alça respecte al maig 2021. Durant aquest últim mes de 2022, a les instal·lacions tarragonines s'han mogut 2,69 milions de tones, un 7,1% interanual més.

L'acumulat en aquests primers cinc mesos de 2022 s'han mogut 13,02 milions de tones, que equival a un increment del 4,3% respecte al mateix període del 2021.

Unes dades que situen al Port de Tarragona en el cinquè lloc del rànquing de ports de tot el sistema portuari estatal.

Els productes moguts a Tarragona

Durant aquest mes de maig, els productes siderúrgics han agafat una gran rellevància amb un increment del 52,9% amb 70.390 tones mogudes. Una tendència positiva que també es veu en el grup de mercaderies de paper i pasta de paper, fet que posiciona aquest tràfic en el millor mes de maig dels últims anys.

D'altra banda, la mercaderia en contenidor ha estat la gran protagonista i s'han transportat 106.128 tones durant aquest mes de maig. La mercaderia de càrrega general que no va en contenidor també s'ha incrementat arribant a les 180.175 tones.

El Port de Tarragona també destaca l'arribada de productes agroalimentaris, així com els gasos energètics del petroli, propà i butà. Uns moviments representatius del corrent positiu al recinte portuari. També és remarcable l'aposta en tràfics de biocombustibles.

L'Autoritat Portuària treballa en la diversificació dels tràfics. Un fet constatat amb els moviments de producte siderúrgics i metal·lúrgics, així com els tràfics d'adobs naturals i artificials.

Un dels tràfics singulars al Port són les fruites, hortalisses i llegums i pinsos i ferratges, que creixen un 11,3% i un 51,3%, respectivament.


Els tràfics protagonistes 

Els productes energètics i el grup de productes químics són dues de les mercaderies que mantenen la tònica de lleuger augment, mentre les dades acumulades registren un protagonisme en el sector agroalimentari i ramader. En concret, el grup de cereals i les seves farines, així com els pinsos i ferratges, són els més destacats.


Tal com es reflecteix en les dades mensuals, el grup de paper i pasta de paper continua tenint força importància en els tràfics portuaris amb 218.674 tones que és un +4,4% en l’acumulat.

El tràfic de vehicles aconsegueix registrar dades positives amb 72.336 unitats que representen un 7,8% d’increment acumulat. L’acumulat en mercaderia en contenidor es tradueix en 501.960 tones amb un increment de 166,6%. Aquestes dades representen 48.205 teus amb un +144,8% d’increment en aquests cinc mesos.