Els comitès del 112, al Parlament de Catalunya

Els treballadors del 112 ho tenen molt clar: «no pensem desconvocar la vaga»

Els Comitès del 112 s'han reunit amb diversos membres del Parlament

La vaga dels treballadors del 112 continua i no tenen intenció en desconvocar-la. Cada cop van donant més passes i aquest dijous, membres dels Comitès del 112 de Reus i Barcelona s'han donat cita al Parlament amb diputats d'ERC, ECP, PSC, JxCAT i CUP.

La cita és amb la voluntat de fer-los partícips de la situació que està vivint el Servei d'Emergències de Catalunya. Després d'incidir en els greus dèficits que pateix el 112 han deixat clar que la vaga és l'única forma que han trobat per donar viabilitat a les seves reivindicacions.

Els parlamentaris s'han mostrat favorables a la internalització del servei. A més, ERC també ha manifestat la necessitat de solucionar qüestions com les pobres condicions salarials i la falta de protocols interns.

Per la seva banda, la CUP, ha recordat que, ara per ara, el servei no es troba recollit a la proposta legislativa d'internalització que cobreix transport sanitari i, possiblement, 061. Per tant, s'ha de començar a treballar en aquesta línia, per donar la mateixa cobertura a tots els serveis públics essencials d'emergències.

En el cas del 112 a Catalunya, el PSC ha remarcat que el procés d'internalització no seria especialment llarg ni complex. S'ha agafat com a exemple els processos que s'han fet a Balears i la Rioja.

Per tant, han indicat que falta una voluntat real per part del Govern d'ERC i JxCat. Es tracta d'una iniciativa que no requereix l'aprovació mitjançant llei ni del procediment parlamentari que l'acompanyaria.

Els socialistes i els membres d'En Comú-Podem s'han compromès a seguir la qüestió parlamentària fent tota la pressió possible. Han indicat que, en darrera instància, el Govern ha de moure fitxa perquè tiri endavant.

JxCat ha expressat la seva preocupació per l'estat del servei. Així mateix han manifestat que visitaran ambdós centres i restaran a l'espera que els representants dels treballadors es reuneixin amb Irene Fornós, la nova directora del 112.

Els membres dels Comitès han agraït la bona voluntat dels assistents, emplaçant-los a transformar-la en fets que desencallin la situació. A més, han recordat que no desconvocaran la vaga mentre no hi hagi moviments en ferm per part del Govern. A un mes del començament de la vaga, Interior encara no s’ha posat en contacte amb els treballadors.