Pla general de la protesta que han fet treballadors del 112 davant l'edifici d'emergències de Reus

Els treballadors del 112 de Reus i la Zona Franca comencen una vaga indefinida

Els empleats del telèfon d'emergències reclamen millores laborals i la internalització del servei

Els treballadors del telèfon d'emergències 112 de Reus i la Zona Franca de Barcelona han començat aquesta passada mitjanit una vaga indefinida. Els empleats en vaga exigeixen millores laborals i que la Generalitat internalitzi el servei. En aquest sentit, els treballadors han lamentat que tot i ser un servei essencial estan subcontractats, un fet que provoca que les seves condicions laborals siguin pitjors.

En aquest sentit, al servei del 112 hi treballen unes 230 persones, havent decretat la Generalitat uns serveis mínims del 85%. Aquesta xifra, segons ha explicat el comitè de vaga, farà que hi hagi entre quatre i sis persones menys per torn —d'unes 30 persones cadascun—, fet que suposarà que es deixaran d'atendre un 20% de les trucades.

Així mateix, els treballadors han remarcat que no desconvocaran la vaga fins que el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya assumeixi compromisos per escrit.

Carreguen contra el conseller Joan Ignasi Elena

Durant la roda de premsa del comitè de vaga, que s’ha celebrat aquest migdia davant del centre de Reus, Santi Torrella i David Vilaplana han assegurat que la seva voluntat és que la vaga sigui tan curta com sigui possible pel bé dels ciutadans. Tot i això, han recordat que «és una responsabilitat que recau en el Departament d’Interior, i el seu màxim representant, el conseller Joan Ignasi Elena».

En aquest sentit, han recordat que Elena s'havia compromès a abordar el conflicte, però, fins al moment, «no s’ha dignat a seure amb els representants dels treballadors». Els representants del comitè de vaga han recordat que tot i que el conflicte va esclatar el passat mes de maig amb el concurs de creditors voluntari de l’antiga empresa adjudicatària, les reclamacions del col·lectiu venen de lluny.