Pla general de la protesta que han fet treballadors del 112 davant l'edifici d'emergències de Reus

La vaga dels treballadors del 112 no s'atura: «sous ínfims»

Els sindicats exigeixen millorar les condicions laborals i avisen que les mobilitzacions continuaran

La lluita dels treballadors del 112 dels centres de Reus i Zona Franca continua i no hi ha intenció d'acabar-la. Els representants dels sindicats dels empleats de tots dos centres catalans han fet una reunió aquest dijous amb el Departament d'Interior

Una trobada que s'ha fet amb una única intenció per part dels sindicats CGT i CCOO. S'ha exposat una denúncia per la manca d'un conveni propi. A més d'assenyalar que hi ha «sous ínfims, problemes organitzatius i de comunicació» entre el 112 i els cossos operatius i l'obsolència dels sistemes informàtics i cartogràfics del servei.

Vaga fins a acceptar totes les demandes

Tot això ha succeït davant de l'inici de la nova licitació per la gestió del servei de trucades d'emergència 112 de Catalunya. Els treballadors tenen molt clar que volen aconseguir i han reclamat que s'internalitzi el servei.

Una mesura que, tal com asseguren els empleats, garanteix el servei, fet que no ho fa l'externalització. Per tot plegat, els empleats mantindran la vaga fins que l'empresa accepti totes les demandes. També assenyalen que aniran molt més enllà i apunten que continuaran les mobilitzacions encara que s'acabi la vaga.

La resposta d'Interior

La reunió entre els sindicats i Interior ha acabat amb postures molt allunyades. Segons han indicat en un comunicat, «Interior ha puntualitzat que no estan tancats a la internalització, però que és un procés llarg, que han d'estudiar i implementar al llarg d'un mínim de dos anys. Durada que li donarien a la licitació del proper concurs».

Els sindicats també han explicat que el Departament els ha ofert un increment del plus d'emergències, que denuncien està inclòs a les nòmines i que «no arriba als 200 euros».

Segons els sindicalistes, Interior també s'ha compromès a fer de mediador amb la pròxima empresa adjudicatària perquè els millorin les condiciones laborals i els ha proposat constituir una comissió d'estudi per a la internalització del servei.

Tot i això, el Comitè d'empresa del 112 Reus, ha assenyalat a les xarxes socials estar «molt decebuts» perquè el Secretari general d'Interior, Oriol Amorós, hagi dit que no són favorables a internalitzar un servei públic essencial com el 112.