Treballadors de l'empresa BASF tancats a l'interior de la planta

Els treballadors de BASF no s'aturen: tancament i no descarten anar una vaga

Els sindicats convocants han anunciat noves mobilitzacions si no es reprenen les converses per reclamar millores salarials

Els treballadors de BASF continuen amb les mobilitzacions per reclamar un increment salarial que compensi la pujada de l'IPC del 2021 i no perdre poder adquisitiu. Aquest dimarts al matí tallaven l'N-340 en una concentració fins a les portes de l'empresa.

Després d'això, el dimarts a la tarda més d'una desena d'empleats es tancaven en una sala polivalent del recinte industrial de la Canonja. Una ocupació per part dels treballadors que continua aquest dimecres i es perllongarà per continuar amb la denúncia del que consideren un bloqueig de les negociacions per part de l'empresa.

En el tancament a l'interior de la planta tarragonina hi participen els membres del comitè d'empresa format per representants d'UGT, CCOO i STR.

En aquest sentit, els representants dels treballadors consideren que el pagament únic de 1.200 euros que els han ofert per part de BASF és insuficient. Per aquest motiu demanen que l'increment de l'IPC de 2021 es recuperi en tres trams.

Miquel Lillo, president del Comitè d’Empresa en representació de l’STR, ha detallat que «el conveni no contempla la retroactivitat» en la pujada de l'IPC, per la qual cosa «els treballadors estem perdent poder adquisitiu».

Els sindicats convocants han anunciat noves mobilitzacions si no es reprenen les converses i no han descartat una vaga.