Concentració plantilla BASF

Els treballadors de BASF desconvoquen la vaga en arribar a un preacord

Estava convocada per al pròxim dilluns 4 de juliol

Les mobilitzacions dels treballadors de BASF a Tarragona, de moment, s'aturen. El comitè d'empresa va convocar una vaga pels dies 27 de juny, que ja es va fer, i pel 4 de juliol, que ha quedat definitivament desconvocada.

Un fet que s'ha confirmat després de vuit hores de reunió i haver aconseguit un preacord amb la totalitat del comitè de vaga.

Segons han anunciat en un comunicat, el preacord millora les condicions de la plantilla de BASF. En aquest sentit, s'inclou una reducció de jornada, un bo mensual energètic, una jornada d'estiu ampliada, una polivalència per a la majoria del Grup Professional 4, entre altres temes que s'han tractat a la trobada.

La mobilització del 4 de juliol que ha quedat desconvocada era per reclamar millores per evitar la pèrdua de poder adquisitiu dels salaris. Tot i el preacord que han arribat, les condicions s'hauran de ratificar per part de la totalitat de la plantilla al llarg de la setmana que ve.

En declaracions a Tarragona Ràdio, el secretari general d'UGT FICA Tarragona, Moisés Fortuny, ha indicat que tots els sindicats estaven d'acord en les condicions, un fet que ha permès desconvocar la vaga d'aquest pròxim dilluns.