Concentració plantilla BASF

Els treballadors de BASF faran vaga el 4 de juliol: rebutgen la proposta de l'empresa

El 56% dels empleats de la companyia han dit 'no' al darrer oferiment i han decidit mantenir l'aturada d'aquest pròxim dilluns

Els més de 800 treballadors de BASF a Tarragona faran vaga el pròxim 4 de juliol per reivindicar una millora en les condicions salarials per evitar la pèrdua de poder adquisitiu. La decisió ha arribat després que els empleats hagi rebutjat la proposta econòmica de la direcció de l'empresa, presentada el passat 21 de juny en el marc de la mediació amb el Departament de Treball de la Generalitat.

En aquest sentit, segons ha informat el sindicat STR en un comunicat, el 'no' ha rebut un 56% de suports, rebutjant així la proposta que havia fet l'empresa i mantenint la jornada de vaga aquest pròxim dilluns. Cal recordar el passat dilluns ja s'havia convocat una jornada de vaga, que va quedar desconvocada per posar a votació entre els treballadors l'oferiment que havia fet la direcció.

Les reivindicacions dels treballadors de la multinacional venen de lluny i a principis d'aquest mes de juny es va produir un tancament a les instal·lacions de BASF per forçar la companyia a negociar un acord. En aquest sentit, UGT recordava fa uns dies que el comitè d'empresa i la direcció han tingut una vintena de reunions des de setembre de 2021.

CCOO assegura que la proposta era «insuficient»

Fa pocs dies, CCOO d'Indústria de Catalunya ja va assenyalar abans de la votació que la proposta de la direcció era «insuficient» i que «no compleix els objectius que van motivar precisament la convocatòria de les dues jornades de vaga». El sindicat assenyalava també que l'oferiment de la direcció de BASF «no incorpora les demandes del comitè d’empresa per recuperar de forma progressiva el poder adquisitiu de la plantilla».

En aquest sentit, CCOO lamentava que la companyia «no tingui en compte les reivindicacions de la plantilla per mantenir el seu poder adquisitiu, unes reivindicacions que aquesta proposta d’acord no té en compte i que, per tant, el sindicat no dona per bona».