Treballadors de BASF durant una manifestació

Els treballadors de BASF convoquen dos dies de vaga a Tarragona

Es faran els dies 27 de juny i 4 de juliol

Les mobilitzacions dels treballadors de BASF a Tarragona continuen. Després de setmanes de protestes i de la tancada a la fàbrica del comitè d'empresa, ara s'ha decidit fer una passa més i convocar dos dies de vaga.

Tot això arriba després que la direcció de l'empresa reunís la representació dels treballadors el passat dilluns. En aquesta trobada se'ls va comunicar que tornaven a obrir la taula de negociació que ells mateixos havien decidit abandonar.

Des del comitè d'empresa s'assenyala que, quan els treballadors reclamen una pujada salarial d'acord amb l'increment del cost de la vida, la Direcció —amb salaris de fins a 200.000 euros—, els acusa d'irresponsables per no voler signar un acord com a la resta de centres de BASF a Espanya. Un acord que és insuficient.

Segons declaracions del delegat del STR Fernando Vizcaíno: «Amb aquesta mesura la Direcció sembla que tingui la intenció de dilatar el procés de negociació i desanimar la plantilla». En vista de l'actitud de l'empresa, el comitè ha decidit convocar una vaga els dies 27 de juny i el 4 de juliol.