Imatge dels manifestants que han tallat la T-750 a la Pobla de Mafumet

Els treballadors de Repsol desconvoquen la vaga: preacord amb l'empresa

Els sindicats —STR, CCOO i UGT— han acceptat l’última oferta i els empleats de la companyia recuperaran el poder adquisitiu perdut des de l'any 2020

Els treballadors de Repsol han desconvocat la vaga prevista pels dies 13, 14 i 15 d'agost després d'haver arribat a un acord amb la direcció de l'empresa. En aquest sentit, els sindicats —STR, CCOO i UGT— han acceptat l’última oferta de Repsol perquè els salaris dels treballadors de la companyia recuperin el poder adquisitiu perdut des de l'any 2020.

El preacord entre treballadors i empresa s'ha signat aquest divendres i ha suposat la desconvocatòria del segon torna de vaga general que estava convocada durant tres dies a mitjans d'agost. L'acord preveu que els salaris s'actualitzaran en relació amb l'IPC fins a 2024, amb una part vinculada als resultats econòmics de l’empresa. 

STR assegura que l'acord ha estat possible gràcies a les mobilitzacions

El secretari de Comunicació de l'STR, Jordi Margalef, ha atribuït a les mobilitzacions ja realitzades el fet que «Repsol hagi fet una oferta a l'alça, molt superior a les que havia anat plantejant durant dos anys de negociacions i que ens havien portat a adoptar mesures de pressió com aquesta vaga, liderada pel Sindicat de Treballadors».

En aquest sentit, Margalef ha destacat «l'esforç que han fet els treballadors perquè l’empresa hagi entès que havia de fer-nos un plantejament just que minimitzés la pèrdua del nostre poder adquisitiu, en un context en què la inflació, d’una banda, i els continus beneficis presentats per la companyia, feien molt evident que els nostres salaris estaven desfasats».