Imatge dels manifestants que han tallat la T-750 a la Pobla de Mafumet

Els treballadors de Repsol aniran a la vaga: anuncien sis dies de mobilitzacions

Els empleats volen que l'empresa actualitzi els salaris, mantenint així el poder adquisitiu

Els treballadors de Repsol faran sis dies de vaga els mesos de juliol i agost després que hagin fracassat les negociacions amb la direcció de l'empresa per tal de mantenir el poder adquisitiu dels empleats amb una actualització dels salaris. Davant aquesta situació, les organitzacions sindicals presents en la negociació de l'Acord Marc —CCOO, STR i UGT— ha acordat convocar dos períodes de vaga a tot el Grup Repsol.

Les jornades de vaga s'han convocat pels dies 15, 16, 17 de juliol i 13, 14, 15 d'agost. Actualment, el Grup Repsol compta amb 16.000 treballadors a Espanya, dels quals 1.500 al Complex Industrial de Tarragona.

Salaris congelats des de l'any 2020

El secretari de comunicació del Sindicat de Treballadors (STR), Jordi Margalef, ha assegurat que «tenim el salari congelat des del 2020, patint un increment sense precedents de l'IPC i bombardejats contínuament per notícies dels grans resultats econòmics del Grup Repsol».

En aquest sentit, el sindicat considera que l'oferta actual de Repsol als treballadors «és insuficient» comparada amb l'increment de l'IPC, ja que l'empresa ofereix un increment del 2,5% per al 2022.

El sindicat STR considera «abusives» les pretensions de la direcció de la companyia, tenint en compte el compromís dels treballadors amb l'empresa i amb la societat demostrat durant els mesos de confinament.

STR recorda que ja s'acumulen més de dos anys de negociació i diverses mobilitzacions sense aconseguir cap avenç significatiu, motiu que ha obligat a convocar aquestes jornades de vaga.