Imatge d'arxiu d'un tramvia

El tren-tramvia del Camp de Tarragona farà passes endavant abans que acabi el 2022

El secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, ha explicat que durant aquest 2022 es faran les primeres licitacions

El nou tren-tramvia del Camp de Tarragona començarà a rodar durant aquest 2022 amb les primeres licitacions dels treballs. Ho ha assenyalat aquest dijous el secretari d'Infraestructures del Govern, Isidre Gavín, durant la Jornada Catalana de la Mobilitat, celebrada a Reus. En aquest sentit, ha explicat que es prioritzarà el primer paquet d'obres i la compra dels combois que operaran el servei.

Durant la seva intervenció en la trobada, que ha reunit més de 300 persones a les instal·lacions de FiraReus, Gavín ha assegurat que «estem licitant i acabant el projecte consultiu d'aquesta infraestructura, la notícia important és que això suposa un pas sense retrocés». Les previsions estimen que les obres començaran durant l'any 2023.

Cal recordar que el primer tram del tren-tramvia del Camp de Tarragona connectarà Cambrils i Vila-seca, en una línia d'ample europeu. El pressupost previst, que inclou la connexió entre els dos municipis, un centre de control - cotxeres i material mòbil, és de 150 milions d'euros.

El servei del tren-tramvia del Camp de Tarragona, que té una demanda estimada d'uns nou milions de viatgers anuals, serà operat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La Jornada Catalana de la Mobilitat debat els reptes que té el país en aquest àmbit

D'altra banda, la Jornada Catalana de la Mobilitat també ha posat sobre la taula altres reptes que té el país en aquest àmbit, especialment la millora del transport públic als polígons industrials. Aquesta mancança provoca que hi hagi un ús majoritari del vehicle privat. Segons Gavín, la normativa ha de ser més exigent i ha d'obligar les grans empreses a tenir un pla de mobilitat per revetir l'ús del vehicle privat.

El secretari d'Infraestructures ha assenyalat que «hem d'intentar incentivar la utilització del transport públic», alhora que ha destacat que estan treballant per estendre la digitalització a la mobilitat del transport públic. En aquest sentit, ha afegit que han de millorar l'oferta i la qualitat de serveis en aquells «aspectes on anem més coixos».

En el transcurs de la jornada, s'han mostrat alguns casos d'èxit per canviar el model actual de mobilitat als polígons i a les empreses, com són MEC Car Sharin o CMO de BusUp.