Ambulància del SEM.

El TSJC rectifica: Ambulàncies Egara haurà de dotar de més i millors proteccions els treballadors

La justícia torna a acceptar el recurs cautelar del sindicat CGT, portaveu de la denúncia

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)  ha instat l'empresa Ivemon Ambulàncies Egara ha de facilitar als treballadors amb caràcter «urgent i immediat» material de protecció contra la Covid-19. Estima així parcialment la sol·licitud de mesures cautelars de la CGT, que instava a dotar d'aquest material el personal de transport sanitari  de l'empresa, tant urgent com no urgent, del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

El tribunal determina que ha de donar «el material mínim imprescindible per garantir la salut i seguretat» com bates impermeables, mascaretes FPP2 i FPP, els tipus de major protecció, ulleres i guants. També estableix que s'han d'instal·lar recipients de residus  per al material d'un sol ús i que la neteja de la roba de treball la faci l'empresa.

La justícia torna a donar la raó als treballadors del servei d'ambulàncies

En canvi, desestima la petició de la CGT de fer proves  diagnòstiques a tots els treballadors ja que fa referència a les ordres del govern espanyol sobre que les proves les ha de prescriure un metge  i recorda que «no existeix una disposició legal que obligui  a la realització de les proves en els termes en que s'insta pels demandant».

Tampoc estima la demanda de que la desinfecció de les ambulàncies la faci personal especialitzat i a diari com a mesura cautelar. Cal recordar que el TSJC ja va resoldre una sentència pràcticament idèntica el passat 9 d'abril, fa unes setmanes es va fer enrere quan va adoptar els postulats del Tribunal Suprem i ara, després de considerar les al·legacions sindicals, ha tornat al punt inicial: exigir més i millor material per als treballadors.

El sindicat CGT ataca: «es posa en joc la vida de les persones per qüestions econòmiques!»

El cas ve de llarg, i TarragonaDigital ja va destapar ara fa 40 dies l'existència d'una denúncia i una investigació per «manca de protecció i desinfecció» a les ambulàncies de Tarragona en plena pandèmia. La CGT ha lamentat que la situació d'aquesta empresa  es repeteix en d'altres, «on es posa en joc la vida de les persones per qüestions purament econòmiques». «Atemptar contra la salut del personal sanitari, és atemptar contra el conjunt de la ciutadania», ha retret el sindicat en un comunicat.