Imatge d'un control dels Mossos d'Esquadra a la T-11

El TSJC només avala el toc de queda en quatre municipis de Tarragona i l'Ebre

En una resolució inesperada, el tribunal només manté el toc de queda a Calafell, Montblanc, Mora d'Ebre i Amposta

Cop de timó inesperat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat la petició d'allargar el toc de queda set dies més a la majoria de poblacions que havia demanat el Govern. L'òrgan només l'ha avalat per dinou municipis catalans, quatre dels quals són del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La Generalitat havia rebaixat el llindar del toc de queda als municipis amb més de 125 casos per cada 100.000 habitants en l'última setmana. Això suposava que 148 municipis catalans —28 del Camp i l'Ebre— seguien amb la restricció. Però el TSJC considera que la mesura no és «proporcionada» i s'inclina per mantenir l'anterior llindar, de 250 casos.

Només quatre municipis al territori

Això suposa que només dinou municipis de Catalunya, quatre dels quals al Camp i l'Ebre, mantinguin aquesta restricció. Són els de Calafell, Montblanc, Mora d'Ebre i Amposta. Aquests quatre municipis són els que el passat dimarts, quan es va sol·licitar l'allargament de la mesura, estaven per sobre dels 250 casos per 100.000 habitants.

Surten així del toc de queda grans poblacions com Tarragona, Reus, el Vendrell, Salou, Cambrils, Valls, Ametlla de Mar, Vila-seca o Cunit. També Altafulla, que hauria d'haver tornat a aplicar aquesta restricció després de setmanes sense toc de queda. 

Una curiositat és que, en els dos dies de marge que ha trigat a respondre el TSJC, Calafell i Amposta ja han baixat del llindar dels 250 casos.