Tractorada d'Unió de Pagesos

Unió de Pagesos protestarà contra el preu dels carburants amb una tractorada a Repsol

La manifestació es farà el pròxim 26 d'abril al Complex Industrial que la petroliera té a la Pobla de Mafumet

L'increment del preu dels carburants afecta diversos sectors productius. En aquest sentit, un dels més afectats és el de l'agricultura, que ha decidit manifestar-se en contra d'aquest augment. En aquest sentit, Unió de Pagesos (UP) ha anunciat que el pròxim 26 d'abril farà una tractorada a les portes del Complex Industrial de Repsol, a la Pobla de Mafumet.

En aquest sentit, els pagesos protestaran en contra del preu dels carburants i dels productes fitosanitaris. Segons han explicat en roda de premsa, la marxa dels agricultors començarà a les deu del matí a la gasolinera de Repsol del Morell i anirà fins a les portes de la refineria, on els pagesos estaran fins a les sis de la tarda.

Els costos de producció dels agricultors s'han incrementat entre un 30% i un 40%

En roda de premsa, els responsables d'Unió de Pagesos han explicat que els costos de producció dels agricultors s'han incrementat entre un 30% i un 40% en els darrers mesos. Davant els mitjans, UP ha assenyalat que han escollit Repsol com a «emblema», perquè és una multinacional que produeix gasoil, adobs i productes fitosanitaris.

UP ha explicat en la roda de premsa que un altre dels objectius és denunciar «els substanciosos beneficis de la petroliera a costa d’escanyar el sector agrari». Una qüestió que, asseguren, passa mentre el govern espanyol «mira a una altra banda».

La protesta d'aquest pròxim 26 d'abril s'emmarca en la campanya de mobilitzacions #LaPagesiaDiuProu, que es du a terme a tot Catalunya a causa de l’empitjorament de les condicions de treball al camp i l’estancament de les polítiques adreçades a la pagesia

Les peticions d'Unió de Pagesos

Unió de Pagesos ha reiterat la seva petició d'un gasoil professional agrari amb el gravamen fiscal mínim permès per la Unió Europea, alhora que ha denunciat que el govern espanyol no ho fa possible. En aquest sentit, consideren que «no s'atenen les necessitats d’un sector estratègic que proveeix béns essencials».

En aquest sentit, el sindicat reclama que el gasoil es gravi amb l’Impost sobre Hidrocarburs a 0,021 euros/litre. Així mateix, demanen que l'IVA del gasoil B es redueixi del 21% al 10%.

Unió de Pagesos també vol que s'apliqui la Disposició addicional primera de la Llei 16/2021 que permet bonificar l’IRPF i en l’Impost de societats un 35% la factura del gasoil i un 15% les factures de plàstics i fertilitzants.