Imatge general del pantà de Siurana al 14% de la seva capacitat

La reclamació d'Unió de Pagesos per garantir el subministrament d'aigua de reg

El sindicat agrari apel·la a la «generositat» dels ajuntaments del territori perquè es pugui alliberar aigua del pantà de Siurana

Unió de Pagesos ha reclamat a les administracions les inversions necessàries per abastir d'aigua els conreus de les comarques del Camp de Tarragona i del Priorat. El sindicat agrari, a través d'un comunicat, ha recordat que les necessitats d'abastiment de la pagesia en aquesta campanya són molt superiors a l'aigua disponible al pantà de Siurana per cobrir-les a causa de la sequera.

Per aquest motiu, des del sindicat es considera que els ajuntaments haurien d'alliberar aigua del pantà de Siurana i utilitzar aigua del CAT, i també s'haurien de reutilitzar totes les depuradores del Baix Camp.

La petició d'Unió de Pagesos a l'ACA

El sindicat ha demanat a l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que reprengui el projecte de reutilització de les aigües de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Reus per als conreus del Baix Camp i el Tarragonès amb l'objectiu d'alliberar aigua de l'envasament del Siurana. Així mateix, també ha demanat al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que impulsi un reg de suport al Priorat, com es va comprometre a dur a terme.

En aquest sentit, Unió de Pagesos ha insistit en la necessitat, dins de la situació de sequera que viu el país, que per acabar la campanya de reg al Camp de Tarragona, sense desproveir municipis del Priorat, cal que la Comunitat de Regants de Riudecanyes aprofiti al màxim la capacitat de l'embassament de Riudecanyes. 

Finalment, el sindicat ha apel·lat a la «generositat» dels ajuntaments del Camp de Tarragona, «demostrada en altres ocasions», perquè es pugui alliberar aigua del Siurana. «És la clau per possibilitar-ho i tenir-ne millor disponibilitat en el futur», ha conclòs el sindicat.