Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Equip de l'URVoltage Racing davant del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili

L'URVoltage Racing presenta l'equip que competirà al MotoStudent 2020

Més de 50 estudiants d’enginyeria, comunicació i economia competiran amb universitats d’arreu del món

Equip de l'URVoltage Racing davant del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili
Equip de l'URVoltage Racing davant del Rectorat de la Universitat Rovira i Virgili amb la motocicleta | Clàudia Calduch

 

La Universitat Rovira i Virgili ja ha presentat l’equip URVoltage Racing que participarà a MotoStudent 2020, una competició internacional de prestigi per a estudiants d’enginyeria.

Es tracta d’un projecte liderat per ambiciosos estudiants que té com a objectiu dissenyar, construir i avaluar una motocicleta elèctrica que es posarà a prova al circuit aragonès MotorLand a la tardor de l’any vinent. Enguany, l’equip tarragoní està format per més de 50 estudiants d’enginyeria, comunicació i economia, els quals competiran amb universitats d’arreu del món.

L'URVoltage Racing al MotoStudent 2020

MotoStudent 2020 compta amb dues fases. En la primera els projectes són jutjats i analitzats des d’un punt de vista més industrial tot avaluant-ne aspectes com el cost, el disseny, la innovació la industrialització, el disseny d’enginyeria, la presentació, etcètera.

En canvi, en la segona la motocicleta passa a ser tastada per determinar-ne les seves capacitats pel que fa a seguretat i funcionalitat a través de proves estàtiques i dinàmiques. En aquesta fase, doncs, els alumnes presenten el prototip de l’automòbil abans que aquest sigui sotmès a la carrera final.

En l’edició anterior era la primera vegada que l’equip de la Universitat Rovira i Virgili, URVoltage Racing, participava en la competició  internacional MotoStudent al circuit. El pilot Julià Olivé, qui va endur-se la dotzena posició d’entre vint-i-cinc participants, enguany tornarà a conduir la motocicleta.

«Una oportunitat per captar més estudiants a les enginyeries»

El cotutor del pla, Lluís Guasch, afirma que «es tracta d’un projecte molt engrescador que, per la Universitat Rovira i Virgili, serà una oportunitat per captar més estudiants de batxillerat i secundària a les enginyeries».

Aui en dia el Camp de Tarragona, dins de l'àmbit industrial, necessita més enginyers i assegura que «els projectes d'aquest estil són una motivació addicional perquè aquests estudiants de secundària vegin els estudis d'enginyeria com a una bona sortida i oferta laboral»

Aquest esdeveniment també permet que l'alumnat dels diferents graus puguin aplicar els coneixements adquirits en altres assignatures i potenciar el treball en equip