Imatge d'arxiu de la façana de la Rovira i Virgili

La URV rep un ajut europeu de 4 MEUR per formar futurs investigadors

La convocatòria Marie Curie cofinança «l'excel·lència» | És la segona institució d'Europa més ben valorada

La convocatòria d'ajuts europeus Marie Curie, destinada a cofinançar programes «que fomentin l'excel·lència» en la formació de futurs investigadors, torna a mirar als ulls a la Universitat Rovira i Virgili (URV). La universitat pública de Tarragona és la institució de l'Estat espanyol que ha rebut un finançament més elevat en aquest concepte durant l'any 2019 amb un total de 4 milions d'euros, gairebé el total de fons europeus que han entrat a l'Estat (7,6).

Lluny de la Rovira i Virgili i amb poc més d'un milió cadascuna, també han estat seleccionades la Universitat Politècnica de Madrid i la Fundació Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. Es dona el cas que, des de l'any 2014, la convocatòria Marie Curie ja ha destinat gairebé 8 milions  per formar investigadors sota el cànon de l'excel·lència a la URV, fet que converteix el centre en la universitat  més ben valorada de tot l'Estat i la segona institució de tot Europa  que ha rebut més finançament en aquesta matèria.

En total, la convocatòria 2019 del cofinançament europeu per a l'excel·lència en formació d'investigadors ha estat de 90 milions d'euros, i amb els 7,6 que ha rebut Espanya és el quart país més ben parat de tot el continent.