Imatge del Campus Catalunya de la URV

La URV virtualitza tota classe presencial fins al pròxim 30 d'octubre per precaució

Només cursaven teoria presencial els alumnes de primer | La Rovira i Virgili ja apostava per un model mixt

Punt final als dubtes i als interrogants: les classes teòriques  que fins ara aguantaven el model presencial a la Universitat Rovira i Virgili (URV) es reconvertiran, a partir d'aquest dijous 15 d'octubre, en classes virtuals i a distància. Els alts despatxos de la universitat de Tarragona contemplaven aquest possible escenari des d'abans d'arrencar el curs, i el Consell Interuniversitari d'aquest dimarts ha confirmat la mesura, comuna arreu del país.

A través d'un breu comunicat, la URV  ha fet pública la mesura, que no tindrà un abast de terratrèmol com sí ho podria tenir en altres institucions universitàries catalanes. A Tarragona, i seguint les indicacions de l'expert Àlex Arenas, el curs va començar amb un model híbrid a cavall entre la docència presencial i la virtual, i l'afectació no és exagerada. La mesura urgent afecta, però no revoluciona.

Els experts de la URV van planificar un curs on només els alumnes de primer fessin teoria presencial

La Rovira i Virgili va activar un model de pautes clares: només seria presencial aquella activitat imprescindible. És a dir: pràctiques, activitats de recerca i les classes teòriques dels nouvinguts de  primer curs. Aquest tancament físic a les classes teòriques, per tant, només el patiran els estudiants de primer curs. Per a la resta de l'alumnat universitari, la mesura aprovada arreu de Catalunya és la mateixa que ja estaven aplicant des del primer dia del nou curs acadèmic.

Aquesta novetat tindrà una durada mínima de quinze dies, entre dijous 15 i divendres 30 d'octubre, si bé serà la situació epidemiològica del país qui marqui les futures passes. No es descarta  cap escenari. De moment, però, les pràctiques  universitàries i les activitats de recerca es mantenen tal com s'estaven desenvolupant fins ara i no pateixen cap mena d'alteració. La segona onada  comença a mossegar, i la URV es blinda ràpidament. L'objectiu no és altre que demostrar que les lliçons  de la primavera han quedat apreses.