Pla obert d'una aula de la URV, vista des de fora, amb alumnes fent classe amb mascareta en el primer dia del curs 2020-2021

La URV combinarà les classes presencials i telemàtiques per als alumnes de primer curs

Llum verda a la reclamació de la rectora Figueras de cara al segon quadrimestre | La resta d'ensenyaments mantindran la docència a distància

La Universitat Rovira i Virgili (URV)  impartirà durant el segon quadrimestre la docència teòrica als alumnes de primer curs de grau de manera presencial, virtual o amb una combinació de les dues modalitats. Així ho recull la resolució que ha emès la rectora, María José Figueras, que ha traslladat la mesura a la comunitat docent.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Figueras resol que la nova modalitat semipresencial  també ha de donar facilitats als estudiants que optin per mantenir les classes a distància, a través dels mitjans tècnics instal·lats a les aules. La resta de cursos de grau universitari  que no siguin de primer, així com les titulacions de màsters i postgraus, seguiran amb l'activitat presencial limitada  a determinades classes pràctiques i avaluacions.

La nova mesura vol oxigenar la necessitat d'afavorir la socialització dels nous alumnes de la URV

Figueras també ha recordat que dins les aules s’han de seguir les mesures de seguretat  establertes: no sobrepassar el 30% d'ocupació, distància entre estudiants i ús de mascareta i desinfecció de mans obligatoris. L'equip rector de la Rovira i Virgili havia reclamat la mesura amb insistència de cara al pròxim quadrimestre, i d'aquesta manera recuperarà el model mixt que va projectar des de principi de curs, al setembre. A l'octubre, però, la pandèmia  va obligar a plegar veles i a tornar a la pantalla.

La nova mesura dóna resposta al neguit recurrent al voltant de la necessitat d'afavorir la socialització  dels alumnes que han iniciat aquest curs els seus estudis universitaris, en especial als que encara no han pogut assistir a cap classe teòrica als campus. Cada centre informarà els seus estudiants de primer curs de grau dels canvis  a través de l'espai al campus virtual de les assignatures  afectades, així com per altres canals que considerin oportuns.