Imatge d'arxiu de la façana de la Rovira i Virgili

La URV crea una línia d'ajuts alternativa per als universitaris sense la beca del Ministeri

La rectora sosté que «ningú hauria d'abandonar la URV per raons econòmiques»

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha tirat endavant el seu compromís i ha creat una línia de beques alternativa per als universitaris que quedin exclosos de la  beca general del Ministeri durant el pròxim curs per raons acadèmiques. L'ajut neix amb la voluntat d'arribar a aquell estudiantat que per raons econòmiques mereixeria la beca, però que va suspendre  alguna matèria l'any anterior que li impossibilita tornar a rebre ara la mateixa beca.

L'ajut vol sufragar les despeses de manutenció i habitatge de l'alumne, i pot arribar a un màxim de  3.000 euros per beneficiari en cas de ser concedida en el grau més alt. La rectora de la universitat, María José Figueras, ja va avançar en una entrevista a TarragonaDigital a principis de maig que la URV treballava amb la intenció de «reforçar i fer menys estrictes les beques» amb l'objectiu final que «ningú hagi d'abandonar la URV per raons econòmiques» a causa dels efectes de la Covid-19.

La URV vol evitar que la crisi econòmica post-Covid allunyi estudiants de les aules

La nova línia de beques  alternatives vol suavitzar les barreres acadèmiques i permetre seguir estudiant als alumnes que hagin aprovat menys crèdits  dels requerits de forma excepcional. Es poden consultar aquí les bases, i cal sol·licitar-la abans del pròxim 30 de setembre.

En paral·lel, la URV  també ha ampliat els ajuts per als casos de segones matrícules, on suprimeix els recàrrecs de forma excepcional durant aquest any amb el mateix objectiu d'alleugerir les dificultats econòmiques de molts universitaris. «La URV vol donar resposta als estudiants que necessiten més suport econòmic per sufragar les despeses bàsiques per continuar amb els estudis universitaris», ha reblat la institució a través d'un comunicat.