urv

La URV acosta més de 100 currículums a les empreses turístiques amb el Fòrum d'Ocupació a Vila-seca

La jornada ha reunit estudiants i empreses del territori per fomentar l'ocupació | El pròxim dia 25, la iniciativa arribarà també al Campus Sescelades

«Estic buscant feina en el sector de l'hostaleria per a aquesta temporada d'estiu», explica la Ramona encara amb papers i fulletons sota el braç. És estudiant del Grau de Turisme de la Universitat Rovira i Virgili i està a punt d'acabar la formació. Ella és una dels més de cent estudiants que s'han deixat veure el matí d'aquest dijous, 11 d'abril, a la nova edició del Fòrum d'Ocupació Universitària al campus de la URV a Vila-secala Facultat de Geografia i Turisme—.

«El que volem és facilitar l'accés al món laboral dels nostres estudiants que es troben acabant el grau universitari», apunta el vicedegà de la Facultat de Turisme de la URV, Jesús Angla. «És el tercer any que ho fem, i l'evolució està sent més que positiva», celebra. A través d'estands informatius, xerrades i presentacions, un total de 25 empreses del territori s'han volgut adreçar als universitaris en cerca de nous perfils professionals. La Ramona diu que ja ha repartit dos currículums, i va camí de deixar el tercer a una altra empresa.

Un total de 25 empreses turístiques del territori s'han adreçat als estudiants durant el Fòrum d'Ocupació de Vila-seca

«És un primer contacte que permet als universitaris començar a desenvolupar-se i adreçar-se a empreses interessades en ells», valora Angla. Empreses hoteleres, agències de viatges, de serveis turístics, PortAventura... «la varietat del ventall és enorme», celebra el responsable de la Rovira i Virgili. Rosa Castro és tècnica de selecció de personal de PortAventura, i forma part del teixit empresarial que s'ha acostat a la URV. «Iniciatives com aquesta són bones per als joves estudiants, i són bones per a nosaltres», celebra.

urv
El Fòrum d'Ocupació és una iniciativa de la Universitat Rovira i Virgili (URV) | Angel Ullate

S'endú una pila de currículums i explica que, principalment, cerca reforços per a perfils de recepció i atenció al client. «Som conscients que a molts estudiants de Turisme no els podem exigir molta experiència, però sí és bàsic un domini amb fluïdesa dels idiomes», explica. Conclou que, en gairebé tots els casos, aquest factor serà determinant a l'hora de decidir a qui trucaran per oferir-li feina. «Som la Costa Daurada, sabem que el nostre factor diferencial ha de ser aquest», comenta després d'atendre els darrers universitaris interessats.

Les empreses busquen incorporar «gent formada, amb ganes i empenta»

Jesús Fernández és responsable del Departament de recursos humans de Viajesparati.com, una altra de les empreses del territori amb estand informatiu al Fòrum.  «És una aposta pel jovent, per la interacció, per la proximitat i per la bidireccionalitat», descriu. S'endú una trentena de currículums d'universitaris interessats a treballar amb ells. «Nosaltres necessitem gent formada, amb ganes i empenta», comenta en referència als perfils que cerquen a la Rovira i Virgili.

«Cada alumne pot interessar-se i demanar informació de diverses empreses del sector d'acord amb les seves preferències», matisa el vicedegà de la facultat. La Ramona està interessada en el sector hoteler de cara a la temporada alta dels pròxims mesos, però el noi d'uns metres enrere només s'informa als estands d'agències de viatges. Hi ha per escollir. «Aquestes trobades ajuden a fer el pas més difícil per a un estudiant: endinsar-se al món laboral i treballar en el sector en què estan formats i qualificats», recorda Angla.

Un fòrum en ruta pel territori: Reus, Vila-seca, Tarragona i Tortosa

urv
Diverses empreses donen informació als universitaris interessats | Angel Ullate

La iniciativa del Fòrum de l'Ocupació,  promoguda per la Rovira i Virgili i amb la complicitat de desenes d'empreses del territori, pretén acostar el món laboral a l'universitari per teixir sinèrgies entre ambdós sectors. Joves que cerquen entrar al mercat professional i empreses que cerquen figures preparades i que encaixin en els perfils en qüestió. Un joc d'encaix, un trencaclosques bidireccional.

A principis d'abril, la nova edició d'aquest fòrum anual va estrenar-se al Campus Bellissens de Reus, i aquest dijous ha estat el torn de la Facultat de Geografia i Turisme de Vila-seca. El calendari també té assenyalada la data del pròxim 25 d'abril, on s'aproparà als estudiants del Campus Sescelades de Sant Pere i Sant Pau, i posarà el punt final el dia 8 de maig al Campus de les Terres de l'Ebre, a Tortosa.

També et pot interessar