Pla detall de la façana del rectorat de la URV a Tarragona, amb la inscripció de la universitat i diverses banderes

La URV oferirà un grau de Química amb formació dual a partir del pròxim curs

Els alumnes faran més de 1.100 hores de pràctiques remunerades a la indústria química

El grau de Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha rebut l'autorització de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) per implantar la menció dual el pròxim curs 2021-22. Això, permetrà als estudiants de quart curs fer més de 1.100 hores de pràctiques remunerades en una empresa química. Cal destacar que és la primera menció dual que s'implanta en un grau de Química a l'Estat.

Aquesta formació dual està regulada per un conveni de col·laboració educativa, a través del qual els estudiants comptaran amb un tutor professional a l'empresa i un tutor acadèmic a la facultat. Cada curs s'oferiran entre cinc i deu places. El programa compta amb el suport de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

La formació pràctica es complementarà amb una assignatura teòrica impartida per professionals de la indústria química sobre aspectes rellevants per a la seva adaptació al món industrial, com la comunicació empresarial, la logística, la sostenibilitat o la prevenció de riscos laborals.