URV

La URV oferirà un màster pioner en atenció sanitària a partir de l'abril

Serà de caràcter semipresencial, durarà dos anys i les classes es faran a Barcelona

 

La Universitat Rovira i Virgili oferirà un nou màster sobre les ciències de la salut, pioner a l'Estat espanyol, a partir d'aquest curs acadèmic: el Màster en Innovació en Atenció Primària. Els estudis tenen una durada prevista de dos anys, seran de caràcter semipresencial  i s'impartiran a Barcelona, a la seu de la Fundació d'Atenció Primària de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària. La rectora de la URV, María José Figueras, i el president de la fundació, Antoni Sisó, ja han signat l'acord de col·laboració.

La directora del nou màster serà la doctora Rosa Solà, qui ha avançat que, amb la posada en funcionament d'aquesta nova branca d'estudis, «busquem l'excel·lència i la internacionalització dels professionals de l'atenció primària». Solà ha mostrat el seu interès per «defugir de les classes magistrals per afavorir l'autoreflexió entre els estudiants», ja que considera que cal apostar per «una metodologia docent innovadora».

El nou màster de la URV: recerca, formació i gestió des de les ciències de la salut

El nou màster de la Rovira i Virgili persegueix els objectius de millorar la gestió en el procés d'atenció primària, en els casos d'incertesa clínica i de prevenció, qualitat i seguretat respecte als pacients. Pretén obrir portes a la recerca des del camp de l'atenció primària, i enriquir la formació i l'aprenentatge del món professional. El nou màster s'adscriu a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut  de la universitat pública de Tarragona.

Les sessions s'impartiran en castellà, tot i que el calendari de classes presencials serà d'una setmana intensiva cada quatre mesos, tal com indica el calendari acadèmic.  El curs actual començarà el pròxim 8 d'abril  i posarà el punt final amb la presentació i defensa dels treballs de final de màster durant l'octubre de l'any 2020.

També et pot interessar