Rodatge de l'ECIR

La URV ofereix nous postgraus en direcció cinematogràfica, elaboració de begudes destil·lades i fisioteràpia

En total, la universitat tarragonina inclou 44 títols propis en la seva oferta formativa

La Universitat Rovira i Virgili ofereix per al curs 2019-20 un total de 44 títols propis de postgrau, set dels quals són de nova creació. La inscripció a aquests estudis de formació especialitzada i professionalitzadora és oberta fins a l’inici del curs o fins a cobrir les places disponibles.

Entre les novetats, destaquen els postgraus en direcció cinematogràfica, en elaboració de begudes destil·lades i en exercici terapèutic, prevenció i readaptació de lesions.

Estudis universitaris de cinema, a casa

El Postgrau en Direcció Cinematogràfica s’impartirà conjuntament amb l’Escola de Cinema de Reus (ECIR). Les persones interessades en cursar aquests estudis han de comptar amb una base de coneixements de la matèria i han de presentar el guió d’un curtmetratge, la producció del qual desenvoluparan durant el postgrau.

Entre els docents d'aquests estudis universitaris, destaquen, entre altres, el director de l'ECIR, Daniel Villanueva, i el premiat director de 'Timecode', Juanjo Giménez.

El Postgrau en Begudes Destil·lades complementa les especialitats en Ciències i Tecnologies de Vins Escumosos i Ciència i Tecnologia de la Cervesa, del Màster universitari en Begudes Fermentades.

Els estudiants, que poden ser enòlegs, enginyers químics i alimentaris i químics, entre d’altres, aprendran les principals tècniques de fermentació, destil·lació d’aiguardents i elaboració de licors, a definir les característiques químiques i sensorials de les principals begudes destil·lades del mercat, així com les principals tècniques de mescla de begudes.

  

Activitat del màster de la URV en l'àmbit de les begudes fermentades a la cervesera Les Clandestines de Montferri (Alt Camp)
Activitat del màster de la URV en l'àmbit de les begudes fermentades a la cervesera Les Clandestines de Montferri (Alt Camp) | Cedida

 

El Postgrau en Exercici Terapèutic, Prevenció i Readaptació de Lesions s’adreça a fisioterapeutes que es volen especialitzar en fisioteràpia esportiva. Els alumnes aprendran a detectar factors de risc de lesions associats a la practica esportiva, planificar estratègies de prevenció i correcció i desenvolupar protocols de recuperació individualitzats. Compta amb la participació de professionals en actiu del FC Barcelona.

Altres estudis de postgrau

A més d’aquests tres, també s’ofereixen per primera vegada el Postgrau en Eficiència Energètica en Edificis i Sistemes de Climatització, el Màster en Cuidatges Experts al Nen i l’Adolescent i el Postgrau en Serveis Climàtics, que s'ofereix en modalitat virtual.

  

Per últim, el Departament de Dret Públic ofereix el Màster en Administració Local adreçat a persones que treballin o vulguin treballar a l’administració local.

  

Els diplomes de postgrau s’adrecen a persones amb titulació universitària que volen especialitzar-se o reciclar-se professionalment. L’oferta completa, així com la informació sobre com fer la inscripció, es pot consultar al web dels màsters i postgraus de la Fundació URV.