Imatge del cribratge als passadissos del Campus Terres de l'Ebre de la URV, a Tortosa

La URV tanca la campanya de cribratge massiu amb quatre positius en coronavirus

S'han fet 2.391 PCR | S'han detectat 45 positius en 2.369 serologies fetes

La Universitat Rovira i Virgili va realitzar un cribratge massiu als campus  Bellissens, Catalunya, Sescelades i Terres de l’Ebre. En total es van fer 2.391 PCR durant el mes d'abril i, en total, quatre han donat positiu, segons dades del Departament de Salut. Això representa el 0,16% del total de les proves realitzades, un percentatge de positius inferior a la mitja del conjunt del sistema universitari català, que és del 0,45%. La URV  és la tercera universitat amb menys Covid-19 detectat proporcionalment en el cribratge massiu universitari, després de la UPC i la UOC.

Dels quatre positius del cribratge a la URV, tres són estudiants i un, docent. Dos positius han estat detectats al campus Sescelades, on s’han fet més de 750 tests; un, al campus Catalunya, on s’han realitzat gairebé 670 proves; i el quart positiu ha estat al campus Bellissens, on s’han pres unes 750 mostres. Al campus Terres de l’Ebre, on s’han fet més 220 PCR, no s’han detectat positius.

Per altra banda, s’han realitzat 2.369 serologies, que detecten anticossos  i serveixen per avaluar l’estat immunitari de la mostra, de les quals 45  han estat positives, és a dir, que aquestes persones ja han passat la malaltia.

On proporcionalment hi ha hagut més positius del test serològic ha estat al campus Terres de l’Ebre, on no hi ha hagut cap PCR positiva i 11 dels 159 tests serològics han donat positiu, el que representa un 6,92% del total. Al campus Sescelades, 15 persones han donat positiu en la serologia; al campus Bellissens, vuit persones, i al campus Catalunya, vuit més. La resta pertanyien a altres centres adscrits a la URV.

En el cribratge massiu de la Universitat i la Fundació URV, el 56% dels participants  a les proves han estat estudiants, cosa que la direcció de la Universitat ha qualificat molt positivament, ja que l’objectiu del cribratge era sobre tot impactar en la població jove. El personal d’administració i serveis de la URV i empreses externes representa un 22% dels anàlisis, i el personal investigador i docent, un 20%. La resta són treballadors externs a la URV que hi fan investigació.