Pescadors treballant al Port de Tarragona

L'estoc de peix de Tarragona perilla: la vaga de pescadors no s'atura

Es manté la paralització per denunciar l'increment del preu dels carburants

Els pescadors no aturen la vaga i continuaran sense sortir. La Confraria de Tarragona manté la paralització per continuar amb la denúncia de la pujada del preu dels combustibles. Ja sumen tres dies consecutius sense sortir a pescar.

I en poden ser més, ja que aquest dimecres a la tarda es reuniran de nou per decidir si allarguen més dies la protesta. Una situació que no només afecta els pescadors de Tarragona, però les mesures són ben diferents.

A Cambrils han decidit, de moment, no fer més dies de vaga. Els pescadors cambrilencs sortiran a pescar, tot i que aquest dimecres no han sortit pel mal temps que hi ha.

La situació que es viu a les Terres de l'Ebre és ben diferent. La flota d'arrossegament continuen amb l'aturada, mentre la pesca d'arts menors ha optat per sortir de nou al mar.

Una situació que crea incertesa a les pescateries que ofereixen peix de la costa de Tarragona. L'aturada provoca que els taulells estiguin més buits de les espècies capturades al litoral tarragoní. 

Els pescadors ebrencs volen allargar l'aturada fins a l'abril

El secretari de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Joan Balagué, ha afirmat que no van aconseguir «solucions clares» després de reunir-se aquest dimarts amb la Secretaria General de Pesca del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

El sector pesquer de les Terres de l'Ebre mostra una gran unitat. A la Ràpita i Alcanar, la flota sencera d'arrossegament, que compta amb 42 embarcacions, han decidit continuar amb l'aturada.

A més, han demanat fer una paralització temporal fins al 31 de març per complir amb la reducció de jornades. El sector pesquer d'arrossegament considera «inviable» pescar amb els actuals costos i restriccions.

Balagué ha assenyalat que les embarcacions d'arrossegament són les que més consumeixen gasoil i les que han patit més l'increment dels costos d'explotació.

«Per aquest factor hem decidit continuar l'aturada, així com per la reducció de jornades que considerem injusta perquè no han tingut en compte els períodes de paralització temporal de les províncies de Tarragona i Castelló que ja fèiem i ens han considerat igual que tothom; llavors entre l'augment dels costos del gasoil i que tenim menys de dies d'anar a pescar, s'ha decidit mantenir l'aturada i sol·licitar deu dies de paralització temporal», ha manifestat el secretari.

D'altra banda, els membres de la pesca d'arts menors també han mostrat una gran unitat. Els pescadors d'aquest sector també han anat a una i han optat per tornar a pescar.