Una dona caminant amb mascareta pels carrers de Madrid

El municipi tarragoní 'líder' en risc de Covid a Catalunya: dobla el segon

Valls lidera el rànquing català del risc de rebrot amb l'índex més elevat | L'acompanyen a les primeres posicions Tarragona, Reus, Cambrils i Vila-seca

La sisena onada de la pandèmia està en hores baixes. El final cada cop és més a prop i en les últimes setmanes s'ha aconseguit doblegar totalment la corba. Una situació favorable que ha significat el final de moltes restriccions i posant la vista amb futures mesures, com l'eliminació de les quarantenes a l'escola. 

Les últimes dades epidemiològiques del Departament de Salut també assenyalen una desacceleració de la pressió hospitalària i els nous casos confirmats per PCR o test d'antígens.

Tot i aquestes millores en la pandèmia, a la demarcació de Tarragona no s'acaba de fer net. I és que en alguns apartats epidemiològics de les dades del Departament de Salut les localitats tarragonines ocupen les primeres posicions. 

Valls té el risc de rebrot més elevat de Catalunya

El risc de rebrot ens permet valorar el creixement d'una epidèmia. Mesura els possibles nous casos diagnosticables els pròxims 14 dies i està relacionat amb la probabilitat d'aparició de nous brots epidèmics.

En aquest apartat, segons les dades acumulades del Departament de Salut entre el 4 i el 10 de febrer, Valls té el valor més elevat de Catalunya. En concret, té un risc de rebrot de 4.420 punts, el qual dobla al segon, Castellar del Vallès, que el té de 2.183.

La capital de l'Alt Camp, en el mateix període de temps, ha acumulat 478 nous contagis detectats per PCR i test d'antígens amb un 21,19% de les proves amb un resultat positiu durant aquestes dates.

Així mateix, Valls té una velocitat de propagació del virus (Rt) en aquest temps d'1,31. L'Rt és una mesura empírica per avaluar la velocitat de propagació d’una epidèmia i, a més, mostra el nombre mitjà de persones infectades per una persona infecciosa.  

Cinc ciutats del Camp de Tarragona al capdavant del rànquing

La ciutat de Valls no és l'única que encapçala aquest llistat de risc de rebrot. A més de la capital de l'Alt Camp, hi ha quatre ciutats més del Camp de Tarragona que estan entre les quinze primeres posicions d'aquest rànquing. Les que estan més a prop seu són Tarragona, Reus, Cambrils i Vila-seca.

Tarragona, que està en sisena posició, té un risc de rebrot de 1.865 punts, mentre l'RT és de 0,69. En el període de temps indicat s'han detectat 1.420 contagis amb un 19,47% de resultats positius en les proves fetes.

En setena posició està Reus. La capital del Baix Camp acumula un risc de rebrot de 1.835 punts i una Rt de 0,64. Entre el 4 i el 10 de febrer han sumat 1.108 contagis amb un 18,13% de les proves que s'han fet amb un resultat positiu.

A les dues localitats de la Costa Daurada, Cambrils ocupa la novena posició amb un risc de rebrot de 1.783 i una Rt de 0,64. En el període de temps indicat acumulen 360 contagis detectats per PCR o TA i una positivitat del 15,52%.

I pel que fa a Vila-seca, que està a la tretzena posició del rànquing, té un risc de rebrot de 1.673. L'Rt és de 0,66 i s'han detectat 201 contagis, amb un 30,96% de les proves fetes amb un resultat positiu. En aquest apartat, la localitat de la Costa Daurada és la que té un resultat més elevat de Catalunya.