Joan Llort (UGT), Alfonso López (FAVT) i José Antonio Hernández (CCOO), atenent els mitjans de comunicació aquest divendres, 7 de febrer

Veïns de Tarragona i ajuntaments del territori donen suport a la vaga de les empreses químiques

S'uniran a la manifestació sindical per reclamar més seguretat a les químiques després de l'explosió d'IQOXE

Els veïns i les entitats de Tarragona i els ajuntaments del territori donen suport a la vaga convocada per UGT i CCOO a les empreses del sector químic el pròxim 19 de febrer. Així, se sumaran a la manifestació pels carrers de la capital tarragonina la tarda del dimecres 19 de febrer per demanar més seguretat i coordinació després de l'explosió d'IQOXE.

El vespre d'aquest divendres, 7 de febrer, s'ha escenificat aquesta unitat amb una trobada en què han participat les tres federacions de veïns de Tarragona, els dos sindicats convocants de la vaga, la Coordinadora d'Entitats de Tarragona, així com representants dels ajuntaments de Tarragona, Vila-seca, Constantí i la Canonja. En aquesta reunió també s'ha acordat que el lema de la marxa, que anirà des de la subdelegació del Govern espanyol a la delegació del Govern de la Generalitat, serà «Volem seguretat, informació i comunicació».

El secretari general de la UGT a les comarques de Tarragona, Joan Llort, ha afirmat que «aquesta és una oportunitat per treure la ciutadania al carrer i demanar més seguretat, més informació i més transparència». 

Imatge de la reunió entre els veïns, sindicats i ajuntaments, aquest divendres 7 de febrer, per la vaga del sector químic.
El dia de la vaga es farà una manifestació pels carrers de Tarragona | Àngel Ullate

Per part de CCOO, José Antonio Hernández ha assegurat que «aquesta és una mobilització per reclamar tant a les empreses com a les institucions aquesta seguretat i aquesta coordinació». Hernández ha afegit que el divendres vinent acabaran de perfilar els detalls en una nova reunió.

Des de la FAVT, el seu president, Alfonso López, ha assenyalat que «el dia 19 és un dia que ha de quedar per la història. Tarragona ha dit prou». López ha manifestat que «volem viure amb la química, però volem viure tranquils i sense por». El representant veïnal ha destacat que «per primera vegada tota aquesta unitat és important per aconseguir una química segura».