Pla mitjà del secretari general d'infraestructures del Mitma, Sergio Vázquez, amb el president d'honor de la Fundació Gresol, Anton Pont

La futura estació intermodal de Reus «perd pes» i aposten per un nou municipi

El secretari general d'infraestructures vol consensuar la proposta amb la Generalitat i els alcaldes del Camp de Tarragona

Sergio Vázquez, secretari general d'infraestructures del ministeri de Transports, ha afirmat aquest  dimecres 20 d'octubre  la possibilitat de construir la  futura estació intermodal  del Camp de Tarragona a  Vila-seca.  Una aposta que té «més funcionalitat ferroviària i més intermodalitat» que l'opció que es volia construir a l'aeroport de Reus. Una explicació que ha fet Vázquez a la conferència de clausura de la vintena edició de les Jornades Gresol celebrades al Port de Tarragona.

No obstant això, la proposta, creada a partir d'un estudi d'Adif, necessita encara el consentiment de la Generalitat i les administracions locals. Tot i això, ha avançat que la idea ha estat molt ben rebuda.

El secretari general no ha volgut posar una data fixa, però assegura que no volen demorar-ho molt de temps. Amb aquesta nova proposta, l'opció de situar la futura estació intermodal a tocar de l'aeroport de Reus ha perdut molt de pes.

«Hem de buscar un projecte que tingui més funcionalitat per al sistema de transports en el seu conjunt. Hi ha un consens ampli de la no adequació del projecte. És una decisió que està pràcticament presa», assegura sobre l'escassetat de possibilitats que té l'aeroport.

Malgrat el possible canvi d'ubicació, la idea que l'alta velocitat  arribi a aquesta nova construcció es manté intacta; i, a més, Vázquez ha posat sobre la taula l'opció que el tren-tramvia tingui connexió amb la futura intermodal.

Per altra banda, la conferència de la vintena edició de les Jornades Gresol ha tractat el futur de sectors clau per l'economia del Camp de Tarragona; i s'han parlat qüestions com la Vall de l'Hidrogen Verd, el creixement de les empreses familiars i el Port de Tarragona com a hub logístic de Catalunya. El congrés ha comptat amb la presència, entre altres, de l'economista Oriol Amat, el president de Grupo Barceló, Simón Pedro Barceló o la directora general de Fibracat, Meritxell Bautista.

Un altre aspecte a tractar dins la conferència ha estat l'augment de trànsit a l'AP-7 des que les autopistes són gratuïtes. Vázquez descarta completament la idea d'ampliar les vies; i proposa com a alternativa millorar els serveis del ferrocarril.