Imatge de diversos voluntaris de la Creu Roja en la jornada de neteja de platges i fons marí a Salou i el Vendrell

Un centenar de voluntaris de la Creu Roja recullen 145 kg de residus a les platges de Salou i el Vendrell

Part de les deixalles recollides provenen del fons marí

Un centenar de voluntaris de la Creu Roja van participar aquest passat cap de setmana en dues accions de neteja de platges i fons marí a Salou i el Vendrell. L'entitat va organitzar la jornada amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Hi van col·laborar un total de 112 persones que van recollir fins a 145 kg de residus.

Les accions de neteja es van dur a terme a la platja Llarga, la platja de Ponent i la platja de Llevant de Salou. També estava previst fer neteja de fons marí, però el mal estat de la mar no ho va permetre i l'acció s'ha ajornat. Al Vendrell l'acció es va fer a platja de Coma-ruga, on es va poder desenvolupar amb normalitat.

La Creu Roja ha comptat amb la col·laboració de diverses associacions i el suport dels respectius consistoris. S'hi van sumar voluntaris de l'associació Anem a Caminar, del Grup de Dones de Salou, del Club Natació Salou i del Salou Triatló Costa Daurada a Salou.

També hi va pariticpar l’associació Oceànicos, del Club Nàutic de Coma-ruga. A més, l’empresa Anèl·lides al Vendrell va realitzar un taller de sensibilització mediambiental als participants.

Es van recollir un total de 78 kg a Salou: 39 kg de plàstics i envasos, 8,5 kg de paper, 23 kg de rebuig i 7,5 kg de vidre. Al Vendrell van ser 65,5 kg: 22 kg de plàstics i envasos, 22,5 kg de fracció resta i 21 kg de Xanthium, una planta invasora que s'ha estès pel nostre litoral. En total, 145 kg de residus que van ser dipositats a les corresponents deixalleries municipals.