Imatge d'arxiu de les portes interiors de l'Hospital de Santa Tecla

La Xarxa Santa Tecla es compromet a «reforçar les urgències» per pal·liar els efectes de la Covid-19

La sanitat privada ha desprogramat totes les visites a especialistes i les intervencions no urgents per preparar una resposta frontal

Comunicat rellevant de la Xarxa Santa Tecla al voltant de l'emergència sanitària que ja fa dies que ha transformat la vida quotidiana en un estat d'alarma sense precedents. La sanitat privada de Tarragona, ara a disposició de les necessitats de la pública, s'ha compromès a «reforçar els serveis d'urgències» dels seus centres sanitaris en cas que la situació ho requereixi en qualsevol moment.

L'empresa també ha anunciat que «queden desprogramades  totes les visites amb especialistes i les intervencions quirúrgiques que no són d'urgència» per tal de disposar de tots els espais i efectius possibles per fer front a l'emergència. També ha habilitat espais especials per a atendre possibles pacients de coronavirus en els seus centres mèdics arreu del territori.

La Xarxa Santa tecla reforça l'atenció domiciliària per a la gent gran i els col·lectius vulnerables

Quant als centres petits i l'atenció primària, és important recordar que els serveis de molts municipis petits estan tancant portes de forma gradual per centrar els professionals en Centres d'Atenció Primària amb més capacitat, en una informació s'interès que avui avança TarragonaDigital. La Xarxa Santa Tecla insisteix que és important que «només se surti de casa si el cas és urgent» per evitar saturar els centres de salut.

Per tal de facilitar-ho, la Xarxa ha habilitat un servei d'atenció telefònica, i no presencial, vinculat als CAP i ha potenciat l'atenció domiciliària «a totes aquelles persones de més de 80 anys i als col·lectius més vulnerables» que la puguin requerir. També s'ha obert un espai web d'informació, recomanacions, consells i contacte directe actualitzat sobre l'emergència de la Covid-19.