Una sanitària jugant als escacs amb una dona gran

Xarxa Santa Tecla, atenció centrada en la persona

Santa Tecla Ponent i Santa Tecla Llevant són les dues residències assistides per a persones grans de la Xarxa de Santa Tecla a Tarragona

La Xarxa Santa Tecla és una agrupació de fundacions sanitàries i socials amb dispositius complementaris i de qualitat, sense ànim de lucre i amb compromís de servei als ciutadans.

Santa Tecla Ponent, al barri de La Granja, i Santa Tecla Llevant  a la Vall de l’Arrabassada,  són les dues residències assistides per a persones grans de la Xarxa de Santa Tecla a la ciutat de  Tarragona.

Més enllà d’una àmplia cartera de serveis i d’unes excel·lents instal·lacions — amb habitacions exteriors individuals i dobles totalment equipades, servei de cuina pròpia, sales de visita, jardins i terrasses a l’aire lliure, etc. —, els dos centres destaquen pels seus recursos tècnics i per la qualitat humana dels seus professionals en el tracte i l’atenció a les persones grans, sempre amb un enfocament interdisciplinari i compromès amb la formació continuada.

Un sanitari acompanyant a un home gran
Els centres destaquen per la qualitat humana dels seus professionals | Xarxa Santa Tecla

Pel que fa al cuidatge de les persones grans, les residències de la Xarxa de Santa Tecla segueixen un model d’atenció centrada en la persona, prenent com a principi el respecte a la individualitat de cada persona gran sota valors com ara la dignitat, l’autonomia personal i el respecte pels seus interessos i preferències. 

En aquesta línia, s’aposta pel model ‘Libera Care’, que treballa sense subjeccions per afavorir el benestar emocional  i mantenir la mobilitat de la persona. Aquesta atenció individualitzada es reforça amb unitats de convivència reduïda, amb un professional de referència per a cada grup, i amb el programa Gent Gran Activa — activitats socials, físiques i lúdiques —.

A prop de les famílies

Imatge de l'interior d'una residència de la Xarxa Santa Tecla
Disposen d’una àmplia cartera de serveis i unes excel·lents instal·lacions | Xarxa Santa Tecla

La comunicació constant amb les famílies és cabdal a les residències Santa Tecla Ponent  i  Santa Tecla Llevant. Amb aquest objectiu i com a novetat els dos centres posen en marxa a partir del juny la implantació d’una APP que afavoreix la comunicació entre la persona gran, els professionals de la residència i la família. També publicaran una revista personalitzada periòdica per a cada nucli familiar (Famileo). Altres serveis per a la família són l’ajuda a domicili, programes d’acompanyament, assessorament en ajudes tècniques i suport en la gestió de subvencions i ajudes de l’administració, entre altres.

Les residències ofereixen:

— Atenció mèdica i d’infermeria contínua les 24 hores tot l’any

— Gestió de medicaments; fisioteràpia i psicomotricitat

— Gimnàs i sala de rehabilitació; atenció psicològica

— Cuina pròpia de menjar casolà

— Serveis religiosos

— Serveis de perruqueria

— Bugaderia

— Podologia

— Protètic dental

— Oxigen i aspiració a totes les habitacions i material adaptat.

Una sanitària pentinant a una dona gran
Les residències ofereixen serveis com fisioteràpia, podologia o perruqueria | Xarxa Santa Tecla

Visita virtual 360º a Santa Tecla Ponent

Visiteu la web de la Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla per a informació detallada  sobre les residències, l’atenció a domicili i altres serveis socials prestats amb el segell de qualitat de la Xarxa de Santa Tecla. 

Al web també es pot fer una  visita virtual  de 360º per les instal·lacions de la residència Santa Tecla Ponent.