Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dècim del sorteig 'del Niño' amb una imatge nadalenca o el número de sèrie, entre d'altres

La sort torna a somriure al Baix Camp: El 05587, tercer premi del Niño, cau a les Borges del Camp

El premi, molt i molt repartit arreu de la geografia espanyola | Està dotat amb 25.000 euros per dècim, lliures d'impostos

La sort ha tornat a somriure al Baix Camp. Després de la pluja de milions històrica del ‘Gordo’ de Nadal a Reus, Riudecols i Bonavista, a Tarragona, avui la Loteria del Niño ha deixat un nou premi a les nostres comarques. Concretament, el tercer premi, el 05587, que ha caigut en part al municipi de les Borges del Camp.

La fortuna, en aquest cas, l'ha venut el forn Casa Ciurana, situat a l'avinguda de la Senyora Magdalena Martorell. El premi, molt i molt repartit arreu de la geografia catalana i espanyola, està dotat amb 25.000 euros per dècim, lliures d'impostos. Segons avançava el 'Diari Més', a les Borges només hi ha hagut una persona afortunada i, ara mateix, encara no se sap qui és.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Els principals premis

- El número 19570, primer premi del Sorteig de la Loteria del Niño 2021

- El número 03436, segon premi del Sorteig de la Loteria del Niño

El Niño reparteix 700 milions d'euros

El Sorteig Extraordinari de la Loteria del Niño 2021 ha repartit aquest dimecres un total de 700 milions d'euros en premis, i s'ha celebrat a partir de les 12.00 hores d'aquest dia de Reis, 6 de gener, com és tradició. L'acte ha tingut lloc al Saló de Sortejos de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE), pel sistema de bombos múltiples.


Cal destacar que l'emissió d'aquest tradicional sorteig nadalenc ascendeix a un total de 50 sèries de 100.000 bitllets cadascuna, al preu de 200 euros el bitllet, dividit en dècims de 20 euros. El total de l'emissió és d'1.000.000.000 d'euros.

Un sorteig que va començar a agafar forma l'any 1941

Va ser l'any 1941 quan es va configurar aquest sorteig amb personalitat i denominació pròpia, fins a convertir-se en el segon en importància de la Loteria Nacional. No va ser fins a l'any 1966 quan la denominació sorteig del Niño apareix a les llistes oficials de premis. Els sortejos del Niño, precisament, van començar a atorgar reintegraments el 1942 i des de 1946 premis de terminació i de reintegrament.

A més, tots els sortejos s'han celebrat ininterrompudament pel sistema Antic o Tradicional fins a 1965, i pel sistema Modern o de bombos múltiples des del següent any. L'any 2012, el Sorteig Extraordinari del Niño es va celebrar a Cadis, en commemoració del segon centenari de la Constitució de Cadis de 1812, coneguda com 'La Pepa', i del bicentenari del naixement de la Loteria Nacional.