Castell de l'Albiol

L'Ajuntament de l'Albiol destina prop de 24.000 euros per recuperar el Castell

El consistori ha adjudicat les obres de consolidació de la muralla

L'Ajuntament de l'Albiol no vol perdre de cap manera el seu monument històric més rellevant. És per això que vol desenvolupar les tasques i treballs que siguin necessaris per aconseguir una consolidació de caràcter urgent per al Castell  del municipi.

D'aquesta manera, el consistori ha adjudicat les obres de millora de la muralla a l'empresa Constecnia 3 S.L.

Compten amb una subvenció de la Generalitat 

Els treballs de recuperació suposaran una inversió de 23.565,25 euros més IVA, i tindran una ajuda econòmica en forma de subvenció per part de la Direcció General de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta compensació està destinada al projecte bàsic i d'execució de Consolidació d'urgència de la Muralla del Castell de l'Albiol.

L'objectiu prioritari és «salvar el castell»

Una de les principals actuacions que té previst l'actual mandat de l'Ajuntament és recuperar  el castell, referint-se sobretot a l'arranjament de les parts més malmeses de la muralla medieval o treballs per evitar la degradació d'aquesta fortificació, una de les més importants del Camp de Tarragona en temps passats.

L'estructura es troba molt perjudicada, degut l'ordre d'enderrocament i destrucció que va patir després de la Guerra dels Segadors, l'any 1654. 

No obstant això, encara queden parts de la muralla com algunes torres quadrades i les edificacions centrals i des de dalt del tot ofereix una visió panoràmica de tot el territori tarragoní.