Ajuntament d'Alforja

L’Ajuntament d’Alforja projecta la construcció d’una nova escola bressol

El consistori ha tret a licitació les obres de l’equipament educatiu amb un pressupost de més de 385.000 euros

L’Ajuntament d’Alforja ha tret a licitació les obres de la nova escola bressol del municipi. El projecte preveu construir el nou equipament educatiu davant de l’actual Escola Josep Fusté i substituir la Llar d’Infants la Ribera, de barracons. Les noves instal·lacions tindran un  cost de 385.934,75 euros IVA inclòs i està previst que es puguin estrenar el curs 2020/2021. Segons l’alcalde d’Alforja, Joan Josep Garcia, serà «un projecte molt innovador».

El termini de presentació d’ofertes per a realitzar les obres finalitza el pròxim 6 de febrer i l’actuació tindrà una durada de 9 mesos. «És un projecte que portem treballant des de fa tres anys, estem molt contents de poder tirar-lo endavant», indica el batlle alforgenc, Joan Josep Garcia.

Objectiu: unir l’escola amb la llar d’infants

Actualment, Alforja compta amb l’Escola Josep Fusté, ubicada a l’avinguda de Catalunya, i la Llar d’Infants La Ribeta, situada al Camí de Sant Antoni. Els dos equipaments s’ubiquen en dos extrems diferents del poble i amb la construcció de la nova escola bressol es vol posar solució a aquest problema. «L’ubicarem en una zona més còmoda per les famílies, en un espai just davant de l’escola actual», assenyala Garcia.

Cal recordar, que l’actual Llar d’Infants la Ribeta és de barracons, un fet que també suposa un sobrecost per les arques municipals a causa de l’alta despesa energètica que s’ha de fer a l’hivern i a l’estiu amb la calefacció i l’aire condicionat. 

La nova escola bressol anirà ubicada en  una zona verda que es condicionarà per tal que l’equipament se situï per sota, gràcies al desnivell, sense construir res a sobre de l’espai verd i així complir amb la normativa. Tal com indica Joan Josep Garcia: «serà una  escola bressol ecològica, amb plaques fotovoltaiques, terra radiant i que no repercutirà en CO2 al medi ambient, un projecte molt innovador».

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Alforja
El govern municipal destaca que l'escola bressol serà «un projecte molt innovador» | Àngel Ullate

La previsió del govern municipal és que  les noves instal·lacions es puguin estrenar el curs 2020/2021  ja que les obres tenen una durada de 9 mesos. El pressupost de licitació de la nova escola bressol és de 385.934,75 euros IVA inclòs.