Imatge aèria de la Selva del Camp

Detectat un brot de coronavirus a la Selva del Camp amb 9 positius

Té l'origen en l'àmbit familiar | Actualment hi ha 11 positius al municipi

L'Ajuntament de la Selva del Camp ha informat la detecció d'un nou brot de coronavirus detectat al municipi en els darrers dies. En un comunicat, el consistori explica que «l'increment de casos de Covid-19 que al llarg dels darrers dies ha afectat bona part de la regió, sobretot a la ciutat de Reus i altres poblacions veïnes» ha fet arribar el virus al municipi, on un total de nou persones del mateix àmbit han donat positiu en Covid-19 recentment.

Una família de quatre membres va donar positiu després de fer-se la prova PCR i, en fer les tasques de rastreig dels seus contactes més propers, cinc persones més van donar també positiu en Covid-19. D'aquesta manera, un total de nou persones estan afectades per aquest nou brot. Es tracta del primer brot detectat al nucli urbà del municipi en un àmbit familiar des de l'inici de la pandèmia, i tots els malalts es troben en seguiment i confinats als seus domicilis. 

El consistori ha informat que aquests nou casos se sumen als dos que ja existien prèviament al municipi, així que en total hi ha onze persones afectades pel virus. Per aquest motiu, explica, els professionals del Departament de Salut estan realitzant tasques de seguiment de contactes per tal de poder detectar més possibles casos entre els veïns de la Selva del Camp.

Arran d'aquesta situació, l'Ajuntament i la direcció de l'Àrea Bàsica de Salut demanen als veïns que actuïn amb la màxima responsabilitat, protegint-se amb la mascareta i mantenint les normes higièniques i de distanciament social. Demanen evitar tot el contacte social que no sigui estrictament necessari i no reunir-se en grups de més de 10 persones.