Castellvell del Camp, en una imatge d'arxiu

Castellvell del Camp destinarà 621.000 euros del romanent a inversions

La reforma de la Font Vella o la compra d'un terreny per a un teatre-auditori, entre les inversions destacades

Castellvell del Camp destinarà 621.854 euros a diverses inversions al municipi. Així ho va decidir el el Ple de l'Ajuntament de Castellvell del Camp aquest dimecres, 21 d'abril, que ha donat llum verda a l'aprovació inicial de l'expedient de modificació de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit, per valor de 621.854,90 euros, amb l'objectiu de finançar una sèrie de despeses que no poden esperar fins a l'exercici següent. El punt es va aprovar amb 7 vots a favor, de l'equip de govern (ERC-AM + Ara Castellvell) i del PSC-CP i 4 abstencions de Junts x Castellvell.

Es tracta del romanent de tresoreria procedent del pressupost del 2020, d'un total d'1.316.880,10 euros, dels quals 92.416,62 euros s'han utilitzat per incorporar els romanents de crèdit. Tot i així el saldo resultant és d'1.224.463,90 euros i, per tant, l'execució d'aquest expedient suposarà només un 50,78% del romanent. Des del consistori recorden que els municipis poden destinar romanent per a despeses, des que el Congrés dels Diputats va suspendre, durant el temps de pandèmia (2020 i 2021), les regles fiscals corresponents a l'objectiu d'estabilitat pressupostària que ho impedien.

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, ha declarat que enguany «tenim la possibilitat d'utilitzar romanent de tresoreria per a gastar en despeses» i destaca diverses inversions que es duran a terme com ara la millora de la Font Vella, la compra d'un terreny per destinar-lo en un futur a un teatre-auditori, la instal·lació de càmeres de videovigilància a tot el municipi, o els treballs per condicionar l'accés al refugi antiaeri que es va localitzar a Castellvell, amb l'objectiu de tenir-lo obert abans d'acabar la legislatura.

A més, l'Ajuntament també destinarà 100.000 euros del romanent a l'amortització de l'únic préstec que queda, d'un saldo de 325.975,12 euros, i així poder reduir un terç del préstec. Així mateix, l'alcalde i regidor d'Hisenda va apuntar durant el ple que aquest préstec quedaria eixugat abans d'acabar el mandat.

Per la seva banda, la portaveu de JxC, Gemma Pahí, es va mostrar crítica amb el cost destinat a algunes actuacions, que considera massa elevat. En aquest sentit, va citar com a exemples la remodelació de la Font Nova, les càmeres de vigilància o el condicionament de l'accés al refugi. Junts també s'oposa a la col·locació de la planxa de formigó al replà de l'Ermita de Santa Anna.

El portaveu del PSC, Pere Carrasco, va agrair al govern municipal haver participat aportant idees per a algunes inversions, alhora que va demanar que es potenciïn les energies renovables en edificis públics a través d'altres partides i amb la petició de subvencions.

Des de l'Ajuntament de Castellvell han fet públic el llistat amb la totalitat de les inversions que es preveuen dur a terme, juntament amb el seu cost:

 • Millora de la Font Vella: 25.000 €
 • Remodelació de la Font Nova: 19.630,53 €
 • Compra de terreny per a un futur equipament cultural (tipus  auditori-teatre): 60.000 €
 • Càmeres de vigilància: 95.000 €
 • Col·locació de planxa de formigó a l'Ermita de Santa Anna: 13.611,50 €
 • Remodelació dels vestidors de la piscina i pista esportiva: 38.715,14 €
 • Millora del ferm de diferents carrers del municipi: 39.885 €
 • Canvi de lluminàries VSAD a Leds Al SAU 2: 34.000 €
 • Increment de manteniment de la via pública: 15.000 €
 • Adequació del parc de  Castellmoster: 13.000 €
 • Obres de remodelació al nucli antic: 13.017,24 €
 • Condicionament i obertura per a l'accés al refugi antiaeri  del c/ Sant Jaume: 50.000 €