Imatge d'arxiu del municipi de Castellvell del Camp

Castellvell incrementa la seguretat: instal·la vuit càmeres lectores de matrícules

L'objectiu d'aquests elements «és facilitar les tasques d'investigació dels Mossos a i servir d'efecte dissuasiu davant possibles fets delictius»

L'Ajuntament de Castellvell del Camp ha fet un pas endavant en la seguretat del municipi, després d'haver completat durant aquest mes de febrer la instal·lació de vuit càmeres lectores de matrícules a totes les entrades i sortides de poble, tant al centre com a les urbanitzacions. La inversió total en aquesta actuació ha estat de 95.000 euros.

Segons ha explicat el consistori del Baix Camp en un comunicat, l'objectiu d'aquests elements «és facilitar les tasques d'investigació dels Mossos d'Esquadra i servir d'efecte dissuasiu davant possibles fets delictius». Així mateix, el text explica que l'Ajuntament de Castellvell no descarta en un futur dues càmeres més.

«Ajudar la policia en cas que hi hagi algun robatori o fet delictiu»

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, ha mostrat la seva satisfacció que les càmeres ja estiguin instal·lades i en ple funcionament. En aquest sentit, ha assegurat que «aquestes càmeres no estan pensades per a posar multes, sinó que la funció del lector de matrícules és ajudar a la policia, en cas que hi hagi algun robatori o fet delictiu».

El consistori recorda en el comunicat de premsa que la decisió d'instal·lar les càmeres es va prendre a causa de l'increment de robatoris i de l'incivisme. En aquest sentit, Castellvell no disposa de cos municipal de policia, motiu pel qual no va poder instal·lar càmeres de vigilància, optant per càmeres lectores de matrícules.

En un futur, si l'Ajuntament del municipi creés un cos de policia local, la infraestructura actual de càmeres lectores de matrícules es podria aprofitar per col·locar càmeres de vigilància.

Conveni entre els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Castellvell del Camp

Amb les càmeres lectores de matrícules ja instal·lades, resta pendent la signatura del conveni entre els Mossos d'Esquadra i l'Ajuntament de Castellvell per tal que la policia catalana pugui utilitzar-les.

En aquest sentit, a banda de les funcions de seguretat, els Mossos també facilitaran al consistori dades sobre el trànsit de vehicles i altres dades d'interès.