Imatge de Castellvell del Camp des de l'ermita de Santa Anna

Castellvell del Camp supera els 3.000 habitants per primera vegada a la història

En poc més de tres dècades la població s'ha multiplicat per tres

Castellvell del Camp ha superat, per primera vegada a la història, els 3.000 habitants. El padró municipal es va actualitzar el passat dos de juny amb una població total de 3.028 persones. Des de l'Ajuntament atribueixen aquest creixement a l'expansió de nous habitatges que hi ha hagut al poble durant els darrers anys.

El mateix dos de juny es va celebrar un acte de benvinguda als 30 nounats de Castellvell. L'alcalde, Joan Sabaté, destaca que «observem que en els últims dos o tres anys està venint molta gent a viure al municipi». Ho considera molt positiu, no només per garantir el futur del municipi, sinó per reforçar-ne la vida social.

Afirma que «cada cop hi ha més veïns i veïnes que participen en els actes i les festes que organitzem». Aquesta dinàmica permet deduir, a més, que «és un senyal que la gent s'identifica amb el poble». Les dades del padró mostren que la població compta amb un 50,07% d'homes (1.516) i un 49,93% de dones (1.512).

Entre els anys 80 i 90 es va produir la primera gran expansió de Castellvell. Aleshores la població era de 1.000 persones, i en només tres dècades s'ha multiplicat per tres. Aquell primer creixement es va deure a l'expansió urbanística, amb àrees com Castellmoster o la Flor del Camp.

Aquell creixement relativament sobtat s'ha anat mantenint fins a arribar a la situació actual, en la qual la població ha superat, per primera vegada, el llindar dels 3.000 habitants. L'actualització del padró també evidencia que la població de Castellvell del Camp compta amb un bon percentatge de gent jove. L'Institut Nacional d'Estadística l'any 2021 quantificava en un 19,6% dels veïns del poble els que eren menors d'edat, i en un 14,2% els més grans de 65 anys.

Pel que fa a l'origen, segons les mateixes dades de l'INE, la gran majoria de la població ve de fora. Només el 8,63% dels empadronats són nascuts a Castellvell, mentre que el 65,92% provenen d'altres municipis de la regió de Tarragona i el 8,21% d'arreu de Catalunya. De la resta de l'Estat en ve l'11,38% del padró, i el 5,85 restant, d'altres països.