Els membres del Liverpool String Quartet formen part dels millors músics del Regne Unit.

Castellvell del Camp continua les festes de Santa Anna amb un concert del Liverpool String Quartet

L'associació musical local Ars Aurea Sonora ha convidat el grup anglès en agraïment a la seva implicació amb la causa del Procés

Després de la Festa Major de Santa Anna, que s'ha celebrat des de l'11 fins al 31 de juliol, el mes d'agost Castellvell del Camp acaba de completar les activitats culturals de l'estiu. Així, el pròxim dimecres 14 d'agost a dos quarts de nou el vespre, la renovada plaça Catalunya de la localitat acollirà un concert de música clàssica. Més concretament, actuaran els reconeguts Liverpool String Quartet, format per dos músics i dues músiques que han participat i col·laborat amb les millors orquestres i músics del Regne Unit i de l'Estat espanyol. 

El Liverpool String Quartet va fer el seu primer concert a Castellvell

En la seva setzena gira a Catalunya, el quartet, creat fa tan sols vuit anys, el 2011, arribarà a Castellvell després d'haver actuat a Solivella, i ho farà un dia abans de l'actuació programada el dijous al matí al Santuari de Misericòrdia.  Tornarà, precisament, al poble que va presenciar el seu debut oficial sobre els escenaris, un 21 d'abril del 2011,  fet que des d'aquell moment ha creat una relació especial entre el conjunt i el municipi.

En aquest sentit, l'entitat local Ars Aurea Sonora —que té una estreta relació amb el grup— i l'Ajuntament asseguren que «el Liverpool String Quaret sempre s'ha posicionat sobre el Procés, i així com altres entitats que ens ajuden a organitzar concerts, aquest estiu volíem convidar el quartet a protagonitzar aquest concert com a reconeixement a la seva implicació». I és que l'any passat, l'LSQ va fer una gira per Porrera, Castellvell del Camp i Maspujols en mostra de solidaritat i compromís amb els presos i exiliats polítics.

L'actuació comptarà amb peces de Carl Maria Von Weber, Astor Piazzolla i Dmitri Shostakovich. També ha estat convidat el clarinetista internacional Thomas Verity,  que ha estat el clarinetista principal d'algunes de les principals orquestres del Regne Unit, com la Royal Liverpool Philarmonic Orchestra, de la qual també són membres els components del Quartet.

L'incendiL'ermita de Santa Anna acollirà la Festa de Sant Joaquim.s'ha produït al costat de l'ermita de Santa Anna de Castellvell del Camp.
L'ermita de Santa Anna acollirà la Festa de Sant Joaquim. | Ajuntament de Castellvell

 

No s'acaben les festes aquest mes d'agost

El mes de juliol ha passat de llarg, i  malgrat que sembli que després del dia 14 d'agost no hi haurà més activitat a Castellvell del Camp, encara queden cartutxos per disparar.  El diumenge 25 d'agost,  a partir de les set de la tarda,  se celebrarà la tradicional Festa de Sant Joaquim a l'Ermita de Santa Anna, i el 31 d'agost, la Sardinada popular tancarà els actes festius.