Imatge d'arxiu d'aigua rajant d'una aixeta

L'aigua de les Borges és «apta per al consum» segons l'anàlisi que n'ha fet Comaigua

L'empresa certifica que l'aigua «sempre ha presentat la garantia sanitària requerida per la normativa vigent»

ACTUALITZACIÓ 16.20 h

L'aigua de les Borges del Camp és apta per al consum. Així conclou la investigació duta a terme per Comaigua entre aquest dilluns i avui dimarts. Segons un comunicat fet públic aquesta tarda, s'havia detectat «una variació en els paràmetres organolèptics» durant els controls periòdics de qualitat de l'aigua.

Segons informa l'empresa, «aquesta variació s’ha produït a causa de dificultats puntuals presentades durant el procés de potabilització realitzat els darrers dies en la planta potabilitzadora (ETAP)». Una vegada analitzada de nou l'aigua s'ha determinat que «sempre ha presentat la garantia sanitària requerida per la normativa vigent».

Tot i això, Comaigua afirma que segueix treballant en el procés de potabilització a la planta de tractament «perquè entre dijous i divendres d’aquesta setmana es pugui garantir l'organolèptica desitjada a l’aigua subministrada a les Borges del Camp».

NOTÍCIA ORIGINAL 12.05 h

Comaigua està analitzant l'aigua de les Borges del Camp. L'empresa subministradora i l'Ajuntament del municipi han confirmat que, tal com havien alertat diferents veïns, en algunes zones del poble s'han detectat «una incidència». Diversos veïns han alertat, aquest dilluns, que l'aigua els sortia bruta.

L'Ajuntament va informar, ahir mateix, que Comaigua estava «investigant l'origen del problema per tal de solucionar-lo», i que es donarien a conèixer els resultats d'aquest estudi quan es tinguessin. El mateix va fer l'empresa, que aclaria que s'estava estudiant «l'origen de la seva variació organolèptica. L'aigua en tot moment està desinfectada amb clor, fet que permet mantenir la seva capacitat bactericida».

Aquest dimarts, encara amb aquesta investigació en marxa, Comaigua ha fet públic que hi ha «un problema de funcionament detectat a l'ETAP» i que «presenta una lleugera variació d'alguns dels paràmetres que actualment s'estan analitzant». Asseguren, de fet, que s'obtindran els resultats durant aquest matí.

Actualment no consta que s'hagi tallat el subministrament d'aigua al poble ni hagin sigut necessàries altres mesures i des de l'empresa expliquen que donaran a conèixer els resultats de les proves al migdia d'aquest dimarts.