Exposició 'Operació Aigua'

Cambrils acull l’exposició ‘Operació Aigua’ per reflexionar sobre els usos de l’aigua

La mostra es pot visitar a partir d’avui i fins al 12 de setembre al parc del Pescador

A partir d’avui 1 de setembre, Cambrils acull l’exposició ‘Operació Aigua’ de Comaigua, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi i al Baix Camp

La mostra compta amb el suport de l’Ajuntament de Cambrils i té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua. En aquest sentit, el Consistori ha escollit un espai públic obert per tal que sigui accessible a qualsevol hora per part de la ciutadania. 

Així doncs, ‘Operació Aigua’ es pot visitar fins al 12 de setembre al parc del Pescador en horari de 10.00 a 23.00 hores. L’exposició està dirigida al públic general, però, especialment, al públic familiar i escolar.


 

’Operació Aigua’ explica els usos i abusos que fem d’aquest recurs i l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural. Com a dades destacades, es mostra que ‘més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable’. També, es visualitza que ‘més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües’. 

L’exposició es divideix en els següents blocs: ‘Com contaminem l’aigua’, ‘Com s’embruta l’aigua?’, ‘Aigua per a tothom?’ i ‘Quanta aigua consumeixes?’.

L’exposició proposa un  joc complementari per a resoldre dos casos d’investigació, que seran guiats per monitors els dies 1,2,3,8,9 i 10 de setembre en horari de 17.00 a 19.00 hores. 

Responsabilitat social i mediambiental

Eduard Pellicer Sabaté, Regidor de Joventut, Transparència i Noves Tecnologies a l’Ajuntament de Cambrils i President de Comaigua, ha destacat la importància d’apropar l’exposició al públic en general, però especialment als més joves

L'objectiu és conscienciar-los i sensibilitzar-los de la necessitat de fer un ús sostenible de l’aigua i protegir el medi ambient. 

Així mateix, ha indicat que «la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible». 

«En un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social, cal apostar per la conscienciació i teixir aliances entre administracions, companyies i entitats per garantir la sostenibilitat dels recursos», ha afirmat. 

També ha explicat que «aquesta exposició s’emmarca en la responsabilitat social i mediambiental de Comaigua  envers tota la societat i, en aquest cas, amb el municipi de Cambrils».

Trenta poblacions catalanes en 2 anys

L’exposició ‘Operació aigua’ ja ha passat per Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell i Constantí. En total, visitarà una trentena de poblacions catalanes en dos anys.