La plaça de la Vila de Riudecanyes plena de públic i il·luminada amb espelmes

Riudecanyes recupera el concert solidari de les Espelmes aquest dissabte

El Duet Hemiòlia tocarà a la plaça de la Vila mentre 10.000 espelmes il·luminen el poble

Riudecanyes recupera, aquest dissabte, el concert solidari de les Espelmes. Es farà a dos quarts d'onze de la nit d'aquest 23 de juliol en benefici de Càritas Riudecanyes. Després de dos anys d'aturada, 10.000 espelmes tornaran a il·luminar el poble.

Servirà per recollir aliments, productes d'higiene i diners que l'ONG destinarà als seus usuaris. Des de les nou del vespre, i fins a les dues de la matinada de diumenge, 10.000 espelmes il·luminaran el nucli antic del municipi. També hi prendran part algunes entrades de cases particulars.

El concert anirà a càrrec del Duet Hemiòlia, que oferirà Layla, un viatge d'esperança. Serà a la plaça de la Vila, amb un espectacle que combinarà la música clàssica de Manuel de Falla amb sons electrònics i projecció d'imatges. El duet el formen Paula Martí al piano i Jordi Bonilla a l'oboè.

La posada en escena vol servir per endinsar el públic a la vida i la realitat de Layla, la jove protagonista de l'espectacle. L'entrada no està estipulada, sinó que és solidària. És a dir, que es tracta d'anar al concert fent una aportació d'aliments o de productes d'higiene personal i de la llar.

També hi haurà guardioles per poder fer donacions de diners en metàl·lic. L'Associació de Mares i Pares de l'Escola Sant Mateu s'encarregarà del servei de bar. Quan acabi el concert hi haurà una zona de chill-out, un espai tranquil perquè, qui ho vulgui, pugui allargar la vetllada a la llum de les espelmes.

L'acte l'organitza la regidoria de Festes i de Benestar Social de l'Ajuntament de Riudecanyes. Preveu «una bona acollida del retorn del concert», que no es feia des del 2019. El consistori subratlla «la bona sinergia entre la part cultural i festiva i la part social de l'esdeveniment».

Com tots els actes de les festes d'aquests mesos, a Riudecanyes i arreu, suposa la tornada a la normalitat. La pandèmia va escapçar molts dels actes culturals i socials que s'havien consolidat al llarg dels anys. Aquest estiu s'ha convertit en una mostra que, la majoria d'aquests esdeveniments, mantenen una bona salut, i que el públic segueix participant-hi, sovint, amb més ganes que mai.