El Concurs de Gossos d'Atura torna aquest diumenge a Prades

S'espera que l'edició d'enguany atregui el mateix nombre de públic que els 800 assistents de l'edició passada

Una vegada més,  el camp de futbol municipal de Prades es transformarà per convertir-se en l'escenari de la XXXII edició del Concurs de gossos d'atura. Serà aquest diumenge, dia 4 d'agost,  seguint la tradició de celebrar el concurs cada primer diumenge del mes d'agost des que es va iniciar el 1988.  L'endemà començaran les jornades divulgatives de la Reina Margarida, que s'allargaran durant tota la setmana.

L'organització espera una afluència com la de l'any passat

L'edició passada va representar un èxit pel que fa a l'assistència malgrat les altes temperatures —que van fer baixar el nivell competitiu—, ja que fins a 800 persones, un centenar més que l'edició anterior, van presenciar les maniobres dels gossos i els pastors. D'aquesta edició,  l'organització n'espera una resposta tant o més positiva del públic.

A les onze del matí el xiulet del jurat donarà el tret de sortida a un concurs que enguany  torna a comptar amb onze gossos participants,  així com l'any passat, que hauran de fer valdre les seves habilitats en el control del ramat d'ovelles i la seva capacitat d'atenció i compenetració amb el pastor.  Els pastors participants provenen de quatre terres diferents a més del territori català: el País Valencià, el País Basc, les Illes Balears i França.

El concurs espera una gran afluència com la de l'any passat.
El concurs espera una gran afluència com la de l'any passat. | TarragonaDigital

 

El concurs consta de dues proves en les quals es premia l’obediència del gos.  El gos ha de fer un pas de banderes i conduir el ramat des del punt d'inici fins davant del pastor,  intentant que les ovelles passin per la portella i quedin quietes dins el cercle i, un cop controlat, el pastor ha de treure l'esquella d'una ovella del ramat.  Finalment el pastor anirà caminant cap a la mànega amb el ramat darrere i haurà d'aconseguir que entri completament al corral i tancar la porta. Tot això en sis minuts. 

En la segona prova,  el temps es redueix a cinc minuts,  temps amb el qual els gossos més ben qualificats hauran de recollir el ramat del punt d'inici,  portar-lo davant seu i anar al corral fent entrar i sortir les ovelles.